Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spoznajte nagrajeno tematsko pot v osrčju Kozjanskega


Na nedavnem zaključku projekta Moja dežela, lepa in gostoljubna v organizaciji Turistične zveze Slovenije je naše območje prejelo štiri priznanja. Poleg treh nagrad za urejenost krajev oz. destinacij, je nagrado prejela tudi Grajska pot Podsreda.

Pogled na delo poti skozi gozd; foto: Kozjanski park

V izboru za naj tematsko pot je prejela tretje mesto. Pešpot je Kozjanski park uredil leta 2019 v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva.

Grajska pot Podsreda je interaktivna učna pot, ki se nahaja v osrčju Kozjanskega parka. Speljana je od srednjeveškega trga Podsreda, mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter nato skozi gozd mimo grajskega ribnika do gradu Podsreda.

Del zgibanke učne poti; vir foto: Občina Kozje

Dolga je 2,5 km in označena s smernimi in dvojezičnimi slovensko-angleškimi informacijskimi tablami. Na 14 točkah je na animacijskih elementih in tablah predstavljena izjemna biotska pestrost okolice kot tudi zanimiva kulturna dediščina.

S potjo skušajo nagovoriti obiskovalce, da se na grad podajo peš in si ob tem pridobijo nova znanja o gozdu ter bogatem rastlinskem in živalskem svetu ob poti. Pot ni zahtevna in je tako primerna za vse generacije v vseh letnih časih.

Preberite tudi:

Na Kozjansko romala kar štiri priznanja vseslovenskega tekmovanja Moja dežela, lepa in gostoljubna