Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nov škandal na tekmi Rogaške: Nogometaši so se morali iz garderob vrniti nazaj na igrišče


Rogaška je po reprezentančnem premoru v okviru pokalnega obračuna gostovala v Ljubljani pri Interblocku. Srečanje je, kot že nekajkrat v letošnji sezoni, namesto nogometne predstave zaznamoval zunanji incident v režiji predstavnikov Nogometne zveze Slovenije (NZS). 

Nogometaši Interblocka in Rogaške so se namreč po ”končani” tekmi zaradi bizarne organizacijske napake, do katere na tem nivoju ne bi smelo priti, morali iz garderob vrniti nazaj na igralno površino ter odigrati podaljšek. 

IB 1975 Ljubljana : Rogaška 1:3 (0:0, 1:1)
Perković (85′); Kregar (87′), Gradišar (99′), Majcenić (105′)

Rogaška: Baždarić (od 46′ Vodišek), Flis, Rantuša Lampreht, Čuić, Andrejašič (od 102′ Thalisson), Braut (od 89′ Majcenić), Majcen, Mitrevski (od 59′ Pirtovšek), Korošec, Marcius (od 59′ Kregar), Vinogradac (od 46′ Gradišar)

Četrtoligaš iz slovenske prestolnice je Slatinčanom, ki so nastopili v izraziti vlogi favorita, nudil izjemen odpor. Ljubljančani so bili v 85. minuti, ko je mrežo Rogaške zatresel Timon Perković, na pragu velikega presenečenja, toda sledil je ekspresen odgovor črno-belih. Le dve minuti kasneje je namreč izid poravnal vroči Oliver Kregar, ki je bil v preteklem krogu državnega prvenstva izbran za najboljšega igralca kroga.

Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, ki so pripadli Slatinčanom, nato pa je glavni sodnik Dejan Bavrlić označil konec obračuna, nogometaši pa so se odpravili v garderobi.

Varovanci Oskarja Drobneta so ob kosu pice že slavili preboj v osmino finala, toda na njihova vrata je potrkal delegat Borut Kopač, ki je razložil organizacijsko napako. Pred izvajanjem kazenskih strelov bi se namreč moral odigrati še podaljšek. Igralci obeh ekip so se tako morali vrniti nazaj na igralno površino še za dodatnih 30 minut.

Do izvajanja kazenskih strelov po koncu rednega dela igre pride, ko tekma poteka pod okriljem Medobčinske nogometne zveze (MNZ). V tej fazi tekmovanja pa je dvoboj že pod okriljem NZS, kar pomeni, da se mora v primeru remija, po rednem delu odigrati podaljšek dolg dvakrat 15 minut.

Vendarle si je Rogaška, kljub kaosu in zmedi, ki sta ga povzročila sodnik ter delegat, ki si očitno nista blizu s pravili pokalnega tekmovanja, tudi po podaljšku zagotovila uvrstitev med 16 najboljših. V podaljšku sta namreč domačega vratarja ugnala Nejc Gradišar in Antonio Majcenič, črno-beli pa so slavili z 1:3.

Sledi sobotni ligaški dvoboj, ko v Rogaško Slatino prihaja zasedba Domžal.