Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Igrišče pri šmarski šoli dočakalo dolgo potrebno prenovo


Pred kratkim se je končala obnova športnih površin pri Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah, kar bo pripomoglo k bolj kvalitetnemu izvajanju športnih aktivnosti na območju igrišča.

Športna površina pri šoli v Šmarju pri Jelšah se je več kot 15 let neprestano uporabljala za izvajanje športnih aktivnosti. Ker je bila ta dodobra dotrajana, so se odločili za prenovo.

Kot so nam sporočili z občine, so z obnovo površine in vgradnjo kakovostnih materialov želeli izboljšati pogoje za vadbo na obstoječih športnih površinah ter ohraniti uporabnost in vrednost večnamenskega športnega objekta. Zato so se s projektom “Obnova večnamenske športne površine pri OŠ Šmarje pri Jelšah” prijavili na razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in s tem del sredstev za obnovo prejeli sofinanciranih.

Vir foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Dela, ki so se izvajala v dveh fazah, so se začela septembra, ko se je izvedlo popravilo brezšivne nalite gumi podlage tekalne steze, preplastitev celotne površine in liniranje atletske steze. Tudi preostalemu delu nalite gume so posvetili pozornost, saj so ga očistili, sanirali špranje in popravili luknje. V oktobru je sledila druga faza, v kateri so odstranili obstoječo umetno travo na majhnem nogometnem igrišču, popravili podlago ter položili novo umetno travo. V sklopu prenove so prav tako zamenjali gole in lovilne mreže. Tamkajšnja šola je v času del izvedla še popravilo obstoječe ograje.

S prenovo so uporabniki zadovoljni

Prenovljeno malonogometno igrišče bo še posebej prav prišlo učencem tamkajšnje osnovne šole, pogosto pa ga za treninge mlajših koristi šmarski nogometni klub. O pomenu pridobitve smo povprašali športnega pedagoga Žigo Čakša, ki poučuje na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah. Povedal nam je, da z učenci igrišče in stezo ob primernemu vremenu in temperaturah koristijo vsakodnevno za izvajanje aktivnosti, kot so atletika, košarka, rokomet in nogomet.

Vir foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Dodal je, da je bila prenova zelo dobrodošla, saj je bila ta nujno potrebna. Želi si edino, da bi bile z novo plastjo prekrite tudi površine znotraj steze, kjer se nahaja igrišče za odbojko ter med dvema ognjema in steza za skok v daljino. Tam je podlaga namreč že dotrajana.

Vrednost projekta je bila dobrih 90.000 evrov, od tega je občini v sklopu prej omenjenega razpisa ministrstvo prispevalo dobrih 43.000 evrov. Izvajalec del je bilo podjetje Flora sport, nadzor pa je izvajalo podjetje Studio 73.

Pred kratkim je konec prenove dočakalo tudi veliko nogometno igrišče v Podčetrtku. S tem je Podčetrtek postal tretja občina na območju Kozjanskega in Obsotelja s pogoji, kakršne potrebuje resen nogometni kljub za redno treniranje selekcij tudi v zimskem času in ob drugem neugodnem vremenu. V Šmarju velikega igrišča z umetno travo za zdaj še nimajo, zorijo pa ideje o ureditvi le-te na pomožnem igrišču neposredno ob pravkar prenovljenih površinah.