Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gradnja prizidka doma PGD Donačka Gora v pospešenem ritmu


Pri Prostovoljnem gasilskem društvu Donačka Gora si že nekaj časa prizadevajo odpraviti preglavice s prostorsko stisko, zato so skupaj z Občino Rogatec pristopili k projektu prizidka h gasilskemu domu.

Po zapletih, ki so povzročili dvomesečno zamudo, je gradnja v zadnjih dveh tednih pospešeno stekla. Izvajalec del je pripravil podlago in armaturo plošče, pred slabim tednom pa so izvedli betonažo. Od takrat naprej poteka faza zidanja. Obenem poteka tudi montaža novega ogrevalnega oz. hladilnega sistema.

Glede na prvotne načrte bo projekt nekoliko spremenjen, in sicer bodo zgradili nov drugi vhod v dvorani z zadnje strani oz. parkirišča, ki sprva ni bil predviden. V tem trenutku je zaradi bližajočih se zimskih razmer težko reči, kdaj bodo zaključili z deli, ki so se sicer začela že v avgustu, nato pa je gradbišče stalo do novembra.

Z novim prizidkom bodo pridobili večjo in prostornejšo četrto garažo. Povečana bo tudi površina dvorane, prav tako pa bodo uredili nove sanitarije, sejno sobo in kuhinjo, vse skupaj pa bo dostopno tudi invalidom. Investicijo je vredna okoli 200 tisoč evrov.

Preberite tudi:

PGD Donačka Gora z novim vodstvom, kmalu tudi težko pričakovana gradnja prizidka