Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PGD Donačka Gora z novim vodstvom, kmalu tudi težko pričakovana gradnja prizidka


Pri Prostovoljnem gasilskem drušvo Donačka gora so v soboto izvedli 78. občni zbor, ki je bil pomemben tudi zato, ker so v društvu izvolili novo vodstvo.

Naloge predsednika so člani poverili Jožetu Podhraškem, naloge podpredsednika pa bo opravljal Vlado Pušaver. Operativcev bo poveljeval Boštjan Kitak, ki ga bo nadomeščal Bogdan Vreš, podpoveljnik pa bo Štefan Kovačič.

V letu 2022 so uspešno zakjučili z nadgradnjo prikolice.

V lanskem letu so opravili 13 intervencij, največ dela pa je bilo, ko je Rogatec in Log prizadela obsežna toča, prav tako je bila posebna zgodba udeležba na vseslovenski intervenciji ob velikem kraškem požaru. Maja so uspešno organizirali tekmovanje mladine GZ Šmarje pri Jelšah v orentaciji, prav tako pa so z nekaterimi člain sodelovali pri organizaciji gasilske olimpijade v Celju.

Trenutno je v njihovih vrstah 33 operativcev in 18 aktivnih mladih članov. Na zboru so zaslužnim podelili tudi priznanja in odlikovanja.

Na občnem zboru je župan občine Rogatec, Martin Mikolič, predstavil za vse člane zelo pričakovan projekt izgradnje prizidka h gasilskemu domu. Pridobili bodo večjo in prostornejšo četrto garažo in vhod z zadnje strani parkirišča. Povečana bo tudi površina dvorane, prav tako pa bodo uredili nove sanitarije, sejno sobo in kuhinjo, vse skupaj pa bo dostopno tudi invalidom. Dela naj bi začeli v letošnjem letu, investicijo pa cenijo na 200 tisočakov.

B.R., vir slik: PGDDG