Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčana na Hrvaškem do dveh zlatih in dveh bronastih medalj


Minuli vikend je na hrvaški Reki potekal močan mednarodni karate turnir, ki je privabil 1228 tekmovalcev iz 123 klubov in 21 držav. V ekipi Karate kluba Seki sta sodelovala tudi Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar, ki sta osvojila štiri medalje.

Tekmovanje v Reškem zalivu je bilo razdeljeno tako, da so v soboto potekale kumite športne borbe, v nedeljo pa kate. Tadej je kot edini član KK Seki tekmoval v borbah, zato je v najsevernejši del Kvarnerskega zaliva odpotoval že v soboto.

Tadej Mavsar (Foto: Karate klub Seki)

Najprej se je pomeril v starejši kategoriji kumite dečki letnik 2011 in 2012 do 34 kg. V borbo je vstopil zelo motivirano, 5 sekund pred koncem dvoboja pa je vodil s 7:5, a je potem v izdihljajih tekme zapravil svojo prednost in izgubil z rezultatom 7:8.

Tadej je v drugi kategoriji, kumite dečki letnik 2013 in 2014 do 35 kg, nanizal tri gladke zmage. V finalu je ponovno moči meril z državnim prvakom Hrvaške, ki je bil prejšnji vikend v Kranju boljši tekmec od Tadeja. Šmarčan je sicer povedel, a je Hrvat izid spreobrnil v svojo korist. Tadej se ni predal, za kar je bil nagrajen, ko je na koncu z izenačenim rezultatom 6:6 postal zmagovalec.

Tajda Mavsar (Foto: Karate klub Seki)

V nedeljo so bili na vrsti nastopi v katah. Tadej je v starejši kategoriji kata dečki letnik 2012 pričel v osmini finala in gladko premagal Hrvata, v četrtfinalu pa je uspeh ponovil še proti bolgarskemu predstavniku. V polfinalu je Šmarčan klonil proti sonarodnjaku, a v boju za bron nato ugnal hrvaškega borca. Karateist iz Šmarja je za tem z dvema zmagama slavil še v kategoriji kata dečki letnik 2013.

Tajda je najprej nastopila v kategoriji kata dekleta letnik 2009, v kateri si je priborila bronasto medaljo. Ob tem je staknila tudi lažjo poškodbo, ki je botrovala temu, da je odpovedala nastop v kadetski kategoriji.