Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti iz našega območja do številnih medalj na tekmovanju v Kranju


V soboto je v Kranju potekalo karate tekmovanje, na katerem se je pomerilo 385 tekmovalcev iz 56 različnih klubov. V gorenjski prestolnici so moči merili tudi člani Karate kluba Bushido, Karate kluba Kozjansko in Obsotelje ter Šmarčana, ki tekmujeta pod okriljem Karate kluba Seki.

Člani Karate kluba Bushido (Foto: KK Bushido/Facebook)

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zastopalo pet tekmovalcev: Miha Jurak, Izak Lipnik, Leon Sodin ter Ana in Lea Bele. V kategoriji kate najmlajši do 8 let sta Miha in Izak dosegla odličen rezultat, Miha je stopil na najvišjo stopničko, Izak pa je bil tik za njim. Leon je v kategoriji
mlajši kadeti do 50 kg osvojil tretje mesto, v kategoriji kadeti do 52 kg pa se je povzpel še mesto višje. Dvojčici Ana in Lea sta tokrat prvič nastopali v ločenih kategorijah, Ana se je borila v kategoriji
kadetinje nad 54 kg, Lea pa v kategoriji kadetinje do 54 kg.

Tadej in Tajda Mavsar (Foto: KK Seki)

Na tekmovanju, kjer so moči merili borci iz Bosne in Hercegovine, Izraela, Madžarske, Hrvaške, Črne gore, Italije, Srbije in Slovenije, so Karate klub Bushido zastopali Alja in Aleks Tramšek, Mia Mastnak, Tilen Štern ter Dženan Avdibašić. Mia je slavila v kategoriji mlajših kadetinj nad 47 kg, Alja pa si je priborila dve drugi mesti v kategoriji mlajših kadetinj do 47 kg in kadetinj do 47 kg. Tilen (mlajši kadeti do 50 kg) in Dženan (kata kadeti) sta zasedla tretje mesto.

Treh medalj sta se veselila Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar. Oba sta prejela srebrno medaljo v kategoriji kata, pri čemer je Tadej v borbah prispeval še bronasto odličje. Tajda je v finalu klonila proti Italijanki, Tadej pa proti borcu iz Velenja.