Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prestižna nagrada prispela na domača tla: Sprejem predstavnikov občine Podčetrtek ob prihodu iz Kanade (foto, video)


Pred nekaj dnevi je v Kanadi potekala razglasitev v okviru mednarodnega ocenjevanja Communities in Bloom, kjer je Podčetrtek dosegel uvrstitev med top 3 svetovne destinacije in bil razglašen za zmagovalca na področju trajnostnega turizma. Več o tem tukaj.

Danes se je pred Občino Podčetrtek tako odvil sprejem predstavnikov občine Podčetrtek ob vrnitvi iz Kanade, kjer so se udeležili podelitve tega prestižnega priznanja.

V kanadsko mesto Edmonton so se iz podčetrtške občine odpravili župan Peter Misja, direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ Boštjan Misja, predsednik KS Olimje Janez Žagar in predsednik KS Podčetrtek Urban Videtič.

Pred občinsko stavbo so jih zbrani pričakali ob zvokih harmonike. Po prihodu jih je najprej pozdravil podžupan Marko Jurak, nato pa je par besed spregovoril še župan, ki se je vsem prisotnim zahvalil, da skupaj soustvarjajo čisto in urejeno občino. Sledila je podelitev simboličnega darila, kulturna točka otrok iz vrtca in nato še pogostitev, ki sta jo spremljala harmonika in kitara.

Prejeto priznanje
Nagrada je potrditev, da se v občini veliko dela

Na dogodku je za medije na par vprašanj odgovoril župan občine Peter Misja, ki je povedal, da je to priznanje ob množici drugih, ki jih je občina že prejela, eno izmed najvišjih. Pridobitev ne ponazarja le razvoja občine, temveč tudi njeno povezanost. V obrazložitvi po njegovih besedah namreč piše, da ne le, da je občina v nekaj letih izjemno veliko naredila, ostala je tudi povezana, s čimer ustvarja boljši jutri.

Kot je dodal, na podelitvi cela dvorana ni mogla verjeti bliskovitemu razvoju občine v zadnjih petdesetih letih. Tam so namreč predstavili razvoj term v Podčetrtku, prikazali odlično povezanost s kolesarskimi stezami, povedali, da se občina lahko pohvali z odlično tehnologijo čiščenja odpadnih voda ter izpostavili povezanost kraja. Misja je ob tem zaključil takole: “Skratka, o nas so govorili v superlativih.

Kot smo že poročali, sta sredi poletja v Podčetrtek pripotovali dve sodnici iz Kanade in Madžarske, ki sta kraj ocenjevali prav za tekmovanje Communities in Bloom.
Nastop otrok iz vrtca

Par besed je spregovoril tudi Boštjan Misja, ki je povedal, da jih je dolga pot dodobra utrudila, vendar pa se nazaj vračajo dobre volje. Na podelitev so namreč šli po eno nagrado, od tam pa odšli kot edini nagrajenci, ki so prejeli kar dve nagradi. Ob tem je dodal naslednje: “Na to smo lahko ponosni ne samo mi, ampak tudi vsi občani občine Podčetrtek.

Zaključil je s tem, da je vsaka nagrada priložnost za boljše trženje. Kot je pojasnil, imajo letos v občini več tujih kot domačih turistov. Nagrado nameravajo izkoristiti tudi za to, da se bodo še bolj uveljavili na drugih bolj daljnih trgih, kot je severnoameriški.

Oglejte si še video in foto utrinke s sprejema: