Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova Digi info točka v Šmarju na pomoč digitalno manj pismenim prebivalcem


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Ministrstvo za digitalno izobrazbo sta pred kratkim na dvainšestdesetih lokacijah po državi odprla Digi info točke. Ena izmed teh se sedaj nahaja tudi pri OOZ v Šmarju pri Jelšah.

Nove Digi info točke bodo zagotavljale pomoč digitalno manj pismenim prebivalcem Slovenije, prizadevale pa si bodo tudi za povečanje digitalne vključenosti. Večina novih točk je v prostorih območnih obrtno podjetniških zbornic. Te bodo odprte vsaj pet dni v tednu ob različnih časih, tako da bodo lahko do njih dostopalo kar se da veliko število prebivalcev.

Ena od Digi info točk se nahaja na Aškerčevem trgu v Šmarju pri Jelšah, kjer domuje OOZ Šmarje pri Jelšah. Storitvam SPOT registracijskih postopkov, javnih pooblastil in podpore podjetnikom so na šmarski zbornici tako dodali tudi digitalno podporo lokalnemu prebivalstvu.

Digi info točke si obetajo tudi druge občine Upravne enote Šmarje pri Jelšah

Naslednjih 160 Digi info točk bodo odprli 13. novembra, ko bodo te prišle tudi v preostale občine upravne enote Šmarje pri Jelšah. Do konca prihodnjega leta bo vsaka občina v državi imela eno Digi info točko, več pa jih bo v mestnih občinah. V Celju, Kranju in Kopru bosta dve, v Mariboru štiri in v Ljubljani pet.

Ob odprtju Digi info točk je predsednik OZS Blaž Cvar izrazil zadovoljstvo, da je obrtno-podjetniški zbornični sistem dobil priložnost, da lahko s svojo razvejano mrežo območnih zbornic in sodelavcev izvaja projekt in pomaga ministrstvu v prizadevanju za dvig digitalnih kompetenc državljanov.

V spodnji infografiki si lahko ogledate nekaj izmed storitev, ki jih ponujajo Digi info točke:

Vir foto: OOZ Šmarje pri Jelšah