Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Termah Olimia se pripravljajo na gradnjo novega hotela in bazenskega kompleksa


Ob robu slavnostne akademije ob prazniku Občine Podčetrtek so predstavniki Term Olimia, ki tradicionalno gostijo prireditev, predstavili načrtovano gradnjo novega hotela.

Prihodnjo pomlad naj bi začeli z gradnjo družinskega hotela s štirimi zvezdicami, predvidoma s 145 sobami. Skupna kapaciteta bo znašala blizu 600 oseb. Ponudba bo prilagojena družinam saj bo načrtovana ponudba obsegala veliko animacijskih vsebin, različnih igralnic, prostorov za zabavo in za ustvarjanje. Za ta projekt so se odločili, saj na trgu obstaja povpraševanje za tovrstno ponudbo, obenem pa želijo funkcionalno zaključiti posamezne vsebinske sklope, ki sodijo skupaj.

Zračni pogled na Terme Olimia; foto: TO

Investicija bo vredna med 25 in 30 milijoni evrov, hotel pa bo stal na območju nad ribniki, in sicer med Aparthotelom Rosa in vasjo Lipa. Prve goste naj bi hotel sprejel poleti 2025. Vasja Čretnik iz Term Olimia nam je ob tem sporočil: “Terminski plan in samo odprtje hotela za goste bo zagotovo odvisno tudi od situacije na trgu, kar se tiče razpoložljivosti gradbenih podjetij, kjer trenutno vlada precejšnje pomanjkanje resursov in neupravičeno visoke cene.”

Po izgradnji novega hotela bo na drugi strani hotel Sotelia, v kombinaciji z Wellnessom Orhidelia, lahko postal hotel samo za odrasle.

Prihodnje poletje naj bi gostje že lahko čofotali v novem bazenskem kompleksu, ki ga bodo zgradili ob hotelu Breza. Za to naložbo bodo predvidoma odšteli tri do štiri milijone evrov.

V Termah Tuhelj, katerih lastniki so v Podčetrtku, so objavili dokumentacijo za pripravo ponudb za gradnjo in popolno prenovo bazenov, savn in recepcije, ki se je bodo lotili v prihodnjih mesecih.