Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometaši Rogaške so na otvoritveni tekmi na domačem štadionu gostili Muro


Nogometaši Rogaške so v devetem krogu državnega prvenstva prvič v letošnji sezoni zaigrali na domačem igrišču, ko so gostili zasedbo Mure. Obračun dveh črno-belih ekip je pripadel Prekmurcem.

Rogaška : Mura 0:2 (0:1)
Maroša (19′), Maruško (89′)

Rogaška: Vodišek, Majcenić (od 78′ Majcen), Pirtovšek, Mihalić, Lampreht, Flis, Thalisson, Benedičič (od 78′ Pavlović), Korošec (od 78′ Satchwell), Gradišar, Miljanić (od 67′ Kregar)

Mura je imela na začetku tekme terensko premoč, toda prva priložnost je pripadla Rogaški. Lepo kombinacijo domačih je s strelom zaključil Rok Pirtovšek, a za las zgrešil. Slatinčani so začeli prevzemati pobudo, vendar pa so se prvega zadetka veselili gostje. Predložek z desne strani je izkoristil Amadej Maroša in poskrbel za vodstvo Prekmurcev.

Varovanci Oskarja Drobneta so si v nadaljevanju prvega dela igre uspeli priigrati nekaj zrelih priložnosti, ki pa jih niso uspeli realizirati. Na začetku drugega polčasa je z roba kazenskega prostora nevarno zapretil Žan Benedičič, izkazal pa se je gostujoči vratar Klemen Mihelak.

Sledil je pritisk Rogaške, ki je bila večji del drugega dela igra boljši nasprotnik, a ni uspela zatresti mreže Mure. V 89. minuti je še zadnje upe domačih pokopal Matic Maruško in postavil končnih 0:2.

Nogometaši iz mesta termalnih vrelcev tako ostajajo na devetem mestu, v sredo pa v Rogaško Slatino prihaja Bravo, ki je danes ugnal mestnega tekmeca Olimpijo. Sledi pa tudi reportaža z otvoritvenega dogajanja.

Standings provided by Sofascore