Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurfest 2023: Žareča noč številnih glasbenikov, plesa in dobrodelnosti (foto, video)


V Šentjurju je sinoči zasijal ŠentjurFEST 2023. Petkov večer sta soustvarila Radio Štajerski val ob praznovanju svoje 70-letnice in Občina Šentjur ob občinskem prazniku. Dogodek je privabil več kot 20 vrhunskih slovenskih glasbenikov in glasbenih skupin, ki so navdušili številčno množico.

Ogromen šotor, ki je bil postavljen na parkirišču za šentjursko občino, je bil prizorišče, kjer se je več tisoč glava množica lahko prepustila ritmom in vzdušju ŠentjurFEST-a. Na odru so se izmenjavali številni glasbeni umetniki, med njimi ModrijaniBepopEva BotoS.O.S. kvintetKlapa SkalaMurniVražji muzikantiMark ZebraAnabelDejan DogajaGadi, AlyaManca ŠpikInes ErbusŽan SerčičTanja ŽagarMiran RudanTequilaAnsambel VzrockNina Donelli in Ansambel Petka.

Poleg glasbenih nastopov so v Šentjurju blesteli tudi talentirani plesalci Plesne skupine ForcePlesne šole TBA in Folklorna skupina OŠ Franja Malgaja. Dogodku se je pridružila tudi mlečna kraljica iz Šentjurja Alina Zupanc.

Letošnja izvedba ŠentjurFEST-a pa ni postregla le z odlično zabavo, temveč je imela tudi globok pomen za dobrodelnost. Prostovoljna gasilska društva Gasilske zveze Šentjur so organizirala srečelov, katerega izkupiček je bil namenjen nakupu nujno potrebne opreme za obvladovanje naravnih nesreč ter za obnovo opreme, ki se je uničila med njihovimi reševalnimi akcijami. Vse srečke so bile razprodane v le nekaj urah, zbranih pa je bilo skoraj pet tisoč evrov.

Več o pestrem dogajanju pa v fotogaleriji in krajših video izsekih:

Fotogalerija: Žiga Lah Koštomaj