Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nezadovoljstvo pri NK Rogaška ne pojenja: Oškodovani na tekmi z Radomljani, kar je potrdil tudi Damir Skomina


Po nedeljskem boju med NK Rogaška in Radomljani je športni direktor Rogaške, Nino Ivačič, javno izrazil svoje nezadovoljstvo s potekom tekme ter delovanjem slovenske nogometne zveze. Po remiju je bil vidno razočaran nad sodniškimi odločitvami, ob tem pa je izrazil dvom v regularnost prvenstva.

“Resnično dvomimo, da bo prvenstvo sploh regularno,” je povedal Nino Ivačič po tekmi. “Menimo, da je slovenska nogometna zveza nastopila proti nam, tokrat še s pomočjo sodnikov, kot smo lahko videli tudi na obračunu z Radomljami. Praktično nam ni bilo dovoljeno zmagati, zato bomo morali resno premisliti, če se sploh še splača nadaljevati.”

Ivačič je nadaljeval z izražanjem pomislekov glede določenih pravil in predlogov za njihovo spremembo: “Mislim, da moramo podati nove predloge določenih pravil. Če so oni nam dali pravilo doma vzgojenih igralcev, bomo mi predlagali, da tudi za funkcionarje velja podobno, torej, da naj bi delovali med 15 in 21 letom v Sloveniji. Ko bo prišlo do tega, se bomo rešili teh balkanskih poslov v slovenski nogometni zvezi in tudi v sodniški organizaciji.”

Zdi se, da so bile njegove izjave glede sodnikov vezane predvsem na dogodek iz 68. minute, ko je prišlo do kontroverzne situacije v kazenskem prostoru Radomljanov. Sodnik Asmir Sagrković se je odločil, da je igralec Rogaške Oliver Kregar simuliral padec in mu pokazal rumeni karton, namesto da bi dosodil najstrožjo kazen. Nekdanji mednarodni sodnik Damir Skomina se je v oddaji Pod prečko odzval na to potezo in dejal: “Tej odločitvi nikakor ne morem pritrditi. Prišlo je do kontakta, pri taki sili štarta je že najmanjši stik prekršek.”

Sporno situacijo si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku:

Kot gre razbrati iz besed dolgoletnega in izredno cenjenega sodnika, naj bi bila Rogaška oškodovana strela z bele pike, sodniških odločitev pa se je po tekmi dotaknil tudi trener Slatinčanov Oskar Drobne.

Slednji je dejal: ”Nogomet je čvrsta igra. Če izvajaš nek pritisk oziroma agresivno igro bo seveda prihajalo do kontaktov, od sodnika pa je odvisno kakšen kriterij si zada. Tokrat je bil kriterij zelo nizek, ni pa mi jasno kako je bil potem tako visok kriterij pri dosojanju enajstmetrovke. Kontakt se je slišal do naše klopi, vsi smo bili prepričani, da bo prišlo do najstrožje kazni, ampak sodnik se je odločil tako kot se je. To se nam je dogajalo, se nam dogaja in očitno se nam tudi bo dogajalo, da smo mali v ligi ter da se nam bodo po vsakem krogu zgolj opravičevali. Kaj bomo imeli mi od tega opravičila, v primeru, da je šlo za nedosojeno enajstmetrovko? Nič..”

Na izjave predstavnika Rogaške, ki so letele tudi na račun NZS, je v Sportklubovi oddaji odgovoril Miran Pavlin, športni direktor slovenskih reprezentanc: “To je vroča glava po tekmi, vsak je že kdaj rekel kaj, za kar mu je bilo nato žal. Mislim, da imamo ene najboljših sodnikov v Evropi. Pravila so jasna in moramo se jih vsi držati, tako je tudi v življenju. Za Rogaško smo bili vsi veseli, da se je uvrstila v prvo ligo. V bistvu imajo neke porodne krče, ampak mislim, da se bo na koncu vse rešilo in bodo z veseljem igrali v prvi ligi.”

Spor med NZS in Rogaško, ki se na travnate zelenice vrača naslednjo soboto, ko gostuje pri Aluminiju, je že terjal odstop Bojana Jeršečiča s funkcije predsednika črno-belih, s tem pa se kot kaže zgodba še ni povsem zaključila.

Standings provided by Sofascore