Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Krstna zmaga za črno-bele na prenovljenem domačem stadionu (foto, video)


Nogometaši Rogaške so v 10. krogu državnega prvenstva gostili ljubljanski Bravo. Slatinčani so nadigrali Ljubljančane in se povsem zasluženo veselili svoje druge zmage v letošnji sezoni.

Rogaška : Bravo 2:0 (1:0)
Gradišar (12′), Vinogradac (73′)

Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Flis, Mihalić, Lampreht, Majcenić, Thalisson (od 84′ Mitrevski), Benedičič (od 70′ Majcen), Korošec (od 84′ Kregar), Gradišar (od 62′ Vinogradac), Miljanić (od 70′ Pavlović)

V 12. minuti je po veliki napaki Martina Pečarja do žoge prišel nekdanji nogometaš Brava Nejc Gradišar, ki se je znašel sam pred vrati gostov in z zunanjim delom stopala zanesljivo poslal okroglo usnje za hrbet Matije Orbanića. Rogaška si je nato priigrala številne ugodne situacije za zadetek, najlepša pa je po dobri kombinaciji podaj pripadla Alenu Korošcu, ki je z močnim strelom sprožil preko vrat.

Foto: David Valant

Gostje so sicer imeli terensko premoč, toda priložnosti so si ustvarjali črno-beli, ki so bili v prvem delu igre precej nevarnejši nasprotnik. Rogaška je na odmor odšla z zasluženo prednostjo, ki bi lahko bila še nekoliko višja.

Varovanci Oskarja Drobneta so se v drugem polčasu potegnili nekoliko bližje svojim vratom in na svojo priložnost čakali iz protinapadov. Šiškarji, za katere je večji del tekme na položaju osrednjega branilca odigral Šmarčan Lan Štravs, so še naprej imeli terensko premoč, ki pa je bila bolj jalova.

V 72. minuti si je ljubljanska zasedba priigrala najlepšo priložnost, ko je iz neposredne bližine poskušal Luka Štor, a mu je načrte prekrižal vratar Rok Vodišek. Sledil je protinapad Rogaške, ki ga je hladnokrvno zaključil rezervist Toni Vinogradac.

Tako je Toni Vinogradac proslavil svoj prvi zadetek med slovensko elito. (Foto: David Valant)

Povišanje vodstva je povsem sprostilo črno-bele, ki so se po zadetku razleteli po igrišču in znova pritisnili na gostujoča vrata. Ob strelu kapetana Roka Pirtovška je močno zadišalo še po tretjem golu, vendar se je izkazal ljubljanski čuvaj mreže.

Slatinčani so tako prišli do svoje prve zmage na prenovljenem športnem objektu, s tem pa so prehiteli Radomlje in zasedli osmo mesto na lestvici. V nedeljo bodo doma gostili aktualne državne prvake Olimpijo.

Standings provided by Sofascore
Fotogalerija: David Valant