Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bivša Šentjurčanka izvoljena za koordinatorico ene izmed koalicijskih strank


Do sprememb je prišlo na vrhu stranke Levica, saj so člani sveta stranke za koordinatorico izvolili ministrico za kulturo in dosedanjo namestnico koordinatorja Asto Vrečko, ki je sicer odraščala v Šentjurju.

Bivša Šentjurčanka bo na čelu stranke nasledila Luko Mesca. Za izvolitev je v stranki potrebna absolutna večina od 49 članov sveta stranke in delegatov, kar je Vrečkova, kateri je bil protikandidat Miha Kordiš, prejela.

Asta sicer izhaja iz Šentjurja, ki ga je po končani gimnaziji zapustila in ostala v glavnem mestu. Leta 2014 je doktorirala na Oddelku za umetnostno zgodovino in je tudi docentka in znanstvena sodelavka na Filozofski fakulteti. Svojo pot v svetu kulture je začela kot likovna kritičarka in raziskovalka slovenske in jugoslovanske umetnosti prejšnjega stoletja. Kot kuratorka je sodelovala pri raznih mednarodnih projektih.

Vrečkova je dolgoletna aktivistka, bila je članica Delavsko-punkerske univerze in ustanovna članica Iniciative za demokratični socializem, ki se je z združitvijo treh strank preoblikovala v Levico. V prejšnjem sklicu je bila mestna svetnica v Ljubljani. Po lanskih državnozborskih volitvah je zasedla mesto ministrice za kulturo in se s tem prvič uvrstila na lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja.