Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lovrenčev sejem 2023: bogata ponudba lokalnih produktov, tekmovanje v pripravi pohanega “šnicla” in krompirjeve solate (foto, video)


Na toplo in sončno soboto se je v središču Podčetrtka odvil tradicionalen Lovrenčev sejem, kjer ni manjkalo glasbe, stojnic ter dobre hrane in pijače.

Skozi celoten čas dogodka se je na trgu Podčetrtek nahajala sejemska ponudba raznih lokalnih pridelkov in izdelkov, domačih pekovskih in mesnih izdelkov, medenih izdelkov, nakita, naravne kozmetike in mnogo več. Za obiskovalce, med katerimi je bilo mogoče slišati mnogo tujcev, je bila na voljo pestra kulinarična ponudba. Za dobro glasbo in zabavo so poskrbeli člani Ansambla Slovenski zvoki.

Otroci so se lahko zabavali na napihljivih igralih in se udeležili delavnic pri šotoru z Zabavomanijo. Dopoldne se je pod prireditvenim šotorom ovila podelitev priznanja Krajevne skupnosti Podčetrtek, popoldan pa so tam društva kmetic tekmovala v pripravni pohane svinjske ribice in krompirjeve solate.

Na tekmovanju v pripravi jedi je sodelovalo osem društev, in sicer Aktiv žena Senožeče, Društvo žena Donačka Gora, Društvo žena Sveti Florijan, Društvo kmečkih žena Oplotnica, Društvo kmetic Ajda, Društvo kmetic Mavrica – Šentjur, Aktiv kmetic Bizeljsko in Društvo žena Izlake – Mlinše – Kolovrat. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali župan občine Podčetrtek Peter Misja, direktor zavoda TIC Podčetrtek Boštjan Misja in Irena Kos iz kmetijske svetovalne službe Šmarje, je temeljito preizkusila vsako pripravljeno jed in pripravila rezultate. Letos je bilo podeljenih sedem srebrnih in eno zlato priznanje. To so s pripravo najboljše jedi prejele članice Aktiva žena Senožeče in s tem postale zmagovalke tekmovanja.

Vse tekmovalke

Kot smo že omenili, so letos v sklopu sejma podelili še priznanje Krajevne skupnosti Podčetrtek, ki ga je letos prejel Miran Prebil. Miran je že kot otrok pokazal ogromno pridnost in zrelost. Skozi odraščanje je te svoje vrline še naprej razvijal ter vedno z veseljem na pomoč priskočil svojim sokrajanom. Aktivno je sodeloval v Prostovoljnem gasilskem društvu Imeno in bil svetnik v Krajevni skupnosti Podčetrtek. Sedaj je še vedno aktiven in skrbi, da je kraj urejen, pokošen in lep.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka: