Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gradbena dela na železniški postaji v Šentjurju so v polnem teku (foto)


Železniška postaja v Šentjurju je zaradi prenove že nekaj časa eno veliko gradbišče, dela pa se bi naj po trenutni časovnici končala do konca letošnjega leta.

Dela so se začela novembra lanskega leta. Do sedaj je bil odstranjen prvi postajni tir in nakladalna klančina na vzhodni strani postaje. Urejeno je že odvodnjavanje tirov z novim drenažnim sistemom, prav tako pa je bila izvedena zamenjava posameznih lesenih pragov z novimi na tiru številke štiri, s čimer se po tem lahko sedaj vozijo vlaki kategorije D.

Vizualizacija železniške postaje Šentjur (foto: DRSI)

Trenutno poteka gradnja novega perona ter podhoda z dvigali in stopnišči. Tira ena in dva sta na začetku avgusta postala prevozna, po tem pa se je začela še nadgradnja tira številke tri, ki bo trajala okoli enega meseca. Ko bo peron končan, se bodo dela nadaljevala z gradnjo nove strehe, ureditvijo platoja pred postajo in gradnjo novega parkirišča. Dela naj bi bila zaključena predvidoma do konca letošnjega leta.

Ocenjena vrednost projekta znaša 8,18 milijona evrov, od tega bodo zagotovljena evropska sredstva iz Instrumenta za povezovanje Evrope v višini 5,28 milijona evrov.

Na našem območju je načrtovana prenova še za železniško postajališče v Ponikvi, kjer bo med drugim za večjo varnost poskrbljeno z izgradnjo podhoda. Več o tem preberite tukaj.