Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ponikvi se obeta prenova železniške postaje, kar bo pripomoglo k večji varnosti potnikov (foto)


V Šentjurju je prenova železniške postaje krepko v teku, še letos pa se bi naj začela prenovitvena dela kolodvora na Ponikvi.

Kraju v šentjurski občini se tako obeta sodobno železniško postajališče. V okviru de blosta zgrajena dva nova bočna perona z nadstreškom, prav tako bodo obnovili tire in tirne naprave. Sedaj je za prečkanje tirov potrebno hoditi čez progo, za večjo varnost pa bo poskrbel nov podhod. Ta bo opremljen tudi z dvigali, kar bo prehod na drugo stran omogočilo funkcionalno oviranim in invalidnim osebam ter kolesarjem.

Trenuten izgled tamkajšnje železniške postaje; vir foto: Kozjansko.info

Ob sami postaji je predvidena tudi ureditev parkirišča, signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter okoliških cest. Ker bodo obnovitvena dela potekala na območju trenutne postaje, pa bo na nekaterih delih gibanje omejeno. Kljub temu bo poskrbljeno za nemoten in varen prihod in odhod potnikov, ki se vozijo z vlakom.

Obnovitveni projekt je trenutno v fazi izbire izvajalca. Februarja je bila prejeta ena ponudba, začetek del pa je predviden v drugi polovici leta. Otvoritev prenovljene postaje si lahko obetamo že v naslednjem letu, saj je rok za končanje del 10 mesecev po začetku del.

Vrednosti investicije bo predvidoma znašala 3,9 milijonov evrov, od tega pa je 1,82 milijona zagotovljenega s strani sofinanciranja Evropske unije v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope.

Kot je razvidno iz vizualizacije, bo postaja pridobila tudi digitalne sezname prihajajočih vlakov; vir foto: DRSI
Vir foto: DRSI