Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znani rezultati fotografskega natečaja Kozjanskega parka


Fotografska razstava Suhi travniki Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje (Foto: Karmen Jazbinšek)

Znani so rezultati fotografskega natečaja Suhi travniki Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. Natečaj je bil izveden v okviru UNESCO projekta Suhi travniki in Biosferno območje Kozjansko in Obsotelje, katerega cilj je ohraniti suhe travnike, ki so pomembna območja velike biotske raznovrstnosti.

Nagrajenka Neja Premrl – najboljši avtor fotografskega natečaja (Foto: Karmen Jazbinšek)

Kot poroča Ema Jevšnik iz Kozjanega pakra je na natečaj je prispelo 196 fotografij učencev osnovnih šol biosfernega območja in mreže UNESCO šol za regije Posavje, Dolenjsko in Belo krajino. Vsak sodelujoči avtor je lahko sodeloval z največ 8 fotografijami, ki so nastale v letu 2023 na suhih travnikih v Biosfernem območju Kozjansko in Obsotelje. Skupno je sodelovalo 42 učencev iz sedmih osnovnih šol, in sicer: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Lesično, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Slivnica pri Celju, OŠ Šmarje pri Jelšah in OŠ Šmihel.

Obiskovalci na odprtju razstave fotografskega natečaja (Foto: Karmen Jazbinšek)

V petek, 30. junija so v v Slovensko–Bavarski hiši v Podsredi odprli tudi razstavo fotografij fotografskega natečaja Suhi travniki Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje in podelili glavno nagrado za najboljšega avtorja ter priznanje za najboljšo fotografijo.

Nagrado za najboljšo avtorico fotografskega natečaja je prejela Neja Premrl iz osnovne šole Šmarje pri Jelšah, priznanje za najboljšo fotografijo pa Nuša Florijančič iz osnovne šole Šmihel. Razstava bo odprta do konca meseca septembra.