Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Perpetuum Jazzile na gradu Podčetrtek: zbor s svojimi izjemnimi priredbami zabaval publiko (foto, video)


Podčetrtški grad je včeraj za en večer oživel, saj je tam gledalce z glasbo razveseljevala mednarodno priznana slovenska skupina Perpetuum Jazzile.

Na koncertu ni manjkalo hitov svetovno poznanih skupin kot so ABBA in Queeni, odpeli pa so tudi veliko slovenske glasbe. Posebnost tega zbora je ta, da vse zvoke proizvedejo izključno s svojim telesom. Da bi prikazali te sposobnosti, so na oder povabili tudi štiri otroke, ki so zboru dirigirali, ta pa je na podlagi dirigiranj odpel zanimive melodije.

Občinstvo je bilo že od vsega začetka zelo zagreto, saj so prisotni zboru za vsak nastop namenili bučen aplavz, proti koncu pa so ob poskočnih melodijah tudi zaplesali. Med vrstami je bilo slišati ogromno navdušenja, mnogi so nam povedali, da so zelo veseli, da so prišli na koncert, starejši gospod pa je dodal še, da se je sprehod iz Podčetrtka do gradu zaradi izjemnega nastopa več kot splačal.

Po koncertu smo ujeli tudi enega izmed članov zbora, ki nam je povedal, da jih je presenetila lepa lokacija in odlično vzdušje tega prekrasnega gradu, za katerega upajo, da bo kmalu obnovljen. Skupino pa je navdušila tudi vesela publika: “Zelo nas je razveselilo tudi to, da je bila publika že od vsega začetka razgreta, za foro, bilo je polno aplavzov, zelo so nas lepo sprejeli, tako da res je bilo fino.

To pa ni prvi koncert na tamkajšnjem gradu. Ob podobnem času lansko leto je grajski oder kot prva otvorila skupina Mi2. Več o tem preberite tukaj.

Na gradu pa sicer že dlje časa poteka prenova, po kateri bo Podčetrtek pridobil še eno turistično točko, ki bo v kraj privabljala turiste.

Oglejte si tudi video in fotografije z dogodka: