Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi koncert na gradu Podčetrtek zapečatila skupina Mi2


Včerajšnji Dan državnosti so v Podčetrtku zaključili v stilu. V dopoldanskih urah je bil na gradu širši publiki predstavljen dan odprtih vrat, kjer so si obiskovalci ogledali potek prenove gradu v zadnjem letu. Večer praznične sobote so na gradu nadaljevali s čisto prvim koncertom na tem prizorišču, z nastopom skupine Mi2.

Koncert rockerskega pridiha je pritegnil več stoglavo in medgeneracijsko množico. Po dobri uri vrtenja brezčasnih rock hitov, je na oder stopila slovenska rock skupina Mi2. Največjim oboževalcem skupine Mi2 je bil na voljo tudi nakup njihove lanskoletne, najnovejše plošče »Črno na belem«, majic, skodelic, Mi2 piva, prigrizkov in še mnogo drugega. Župan občine Podčetrtek, Peter Misja pojasnjuje: »Že dolgo časa smo načrtovali otvoritveni koncert na gradu s skupino Mi2. Dogodek bogati naš praznični večer in z njim se tudi veselimo uspešne prenove gradu, ki poteka že dobro leto. 1. faza obnove gradu je v prvi vrsti obsegala izgradnjo ceste, v katero so vključeni vodovod, kanalizacija, optika, elektrika. V nadaljevanju smo se lotili reševanja statične notranjosti, obnovili celotno ostrešje, naredili betonske plošče, kjer je bil prehod onemogočen in obnovili celotno obzidje.«

Pomnimo, da ocene nakazujejo celotno investicijo v višini 10 milijonov evrov. Do sedaj že vloženih 750.000 €, je 200.000 € prispevalo ministrstvo za kulturo. Župan dodaja, da bo grad v dveh letih v celoti dostopen za ljudi. To pomeni, da se bo v enem delu gradu že prodajala zgodba in prinašal dohodek, na drugi strani gradu pa bodo še vedno potekala obnovitvena dela. Grad Podčetrtek z velikim potencialom za še večje odpiranje turistične ponudbe v kraju ima 60 soban, s tem pa občina upa na sodelovanje s kakšnim partnerjem.

 Praznični konec tedna, zaključek šolskega leta in vstop v poletno turistično sezono pa v občini že dodobra čutijo. V Podčetrtku ta vikend prenočuje bistveno več kot 2.000 ljudi, zato ni na koncertu manjkalo ne tuje, ne domače publike in lokalnih obiskovalcev.

Več z dogodka v videoposnetku in fotogaleriji.

N.O.