Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Močan veter danes ponovno odkrival strehe in podiral drevesa (foto, video)


Danes je Kozjansko prešla nova nevihta, ki je ponovno povzročala preglavice. Po prvih informacijah so v Šentjurju na večih mestih zaprte ceste, podrta so drevesa in odkrite strehe.

Kot so na Facebook skupino Promet za Štajersko objavili nekateri uporabniki, je v Šentjurju na cesto pri železniški postaji padlo drevo, zaradi česar je ta neprevozna. Ker je nevihta s seboj prinesla močno deževje, je v bližini voda zalila podvoz, ki gre pod železniškimi tiri. Tudi tam je bila zaradi tega cesta neprevozna. Pred močnim vetrom pa tudi danes niso bile varne strehe, saj je prav tako na območju Šentjurja prišlo do odkritja. Marsikje je zraven dežja padala toča. Pestro dogajanje pa je posledice pustilo tudi drugje, po šmarski občini je močan naliv ponovno poplavljal objekte, marsikatere ceste so bile neprevozne.

Po prvih podatkih Urada RS za zaščito in reševanje so gasilci prejeli še vsaj 37 klicev občanov občine Šentjur, ki potrebujejo pomoč po nevihti. Štiri klice so prejeli od občanov občine Rogaška Slatina in po enega iz občine Kozje, Podčetrtek ter Bistrica ob Sotli.

Močan veter pa je ogromno škode v naših krajih povzročil že včeraj, ko je do odkritja strehe prišlo tudi na šmarski osnovni šoli.

Čez cesto podrti drevo sredi Šentjurja; vir foto: FB/Promet za Štajersko-Anja Paher
Toča debela kot jajce je padala v šentjurski občini; vir foto: Foto: Anja Capl
Toča – Tratna pri Grobelnem, foto: Suzana Jager
Trebče, Bistrica ob Sotli, foto: Lucija Moravac