Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Neurje v Šmarju razkrilo osnovno šolo (foto, video)


Večino države je danes popoldne ponovno zajelo neurje z močnim vetrom in točo, veliko škode je to povzročilo tudi v naših krajih, še posebej pa jo je skupila šmarska osnovna šola.

Današnje neurje, ki se je pomikalo iz zahoda proti vzhodu in zajelo večino države, je povzročilo nemalo preglavic. Problematičen je bil predvsem veter, ki je lomil drevesa in odkrival strehe. Na območju šmarske občine so drevesa podrla električne drogove, zaradi česar je več gospodinjstev ostalo brez elektrike. Brez poškodb pa je ni odnesla niti šola v Šmarju pri Jelšah, saj je močan veter tam odkril streho in razdejal okolico.

O razsežnosti nastale škode je tako hitro po neurju težko govoriti, brez dvoma pa ne bo mala, saj je po slikah sodeč veter odkril velik del strehe, na kateri so nameščene celice sončne elektrarne.

Posledice neurja pri šoli
Odkrita streha v Belem Potoku; foto: Stanislav Kamplet

Preglavice je močan veter povzročal tudi drugje. Na cesto Šentjur-Vezovje pri odcepu za Slivnico se je podrlo drevo, ta pa so promet ovirala tudi marsikje drugje po večih občinah Kozjanskega. V kraju Beli Potok na severu šmarske občine so po prvih informacijah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sladka Gora odhiteli na intervencijo, saj je močan veter odkril streho objekta. Poleg odkrite strehe na šoli je ogromno škode veter povzročil tudi drugod po Šmarju, mnogokatero gospodinjstvo pa je ostalo brez električne energije. Prav tako zaradi številnih klicev občanov širše v regiji regijski center ne more sprejeti vseh klicev. Zato na območju Krajevne skupnosti Šmarje pri Jelšah naprošajo, da jih za gasilsko pomoč danes pokličete na številko 051 318 411.

Po praktično celotnem Kozjanskem je neurje pustilo posledice. Sunki vetra so razkrili strehe stanovanjskih in gospodarskih objektov, poškodovali komunalno in cestno infrastrukturo ter podirali drevesa. Zaradi podrtih dreves so zaprte ceste, motje so pri dobavi električne energije. Posredovali so gasilci PGD Rogatec, Rogaška Slatina, Kostrivnica, Steklarna Rogaška Slatina, Kristan vrh, Sladka Gora, Mestinje, Šentvid pri Grobelnem, Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Dramlje, Kalobje, Lokarje, Pristava pri Mestinju, Sela-Verače-Virštanj, Podsreda in Bistrica ob Sotli.

Podrta drevesa
Podrto drevo je prekinilo dovod električne energije tudi na območju Polžanske Gorce v šmarski občini.
Neurje je streho uničilo tudi na poslopju Gostilne Krpan; vir foto: FB/Gostilna Krpan Šmarje pri Jelšah.
Podrto drevo je zaprlo cesto na območju občine Podčetrtek; vir foto: FB/Peter Misja