Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izlivi hvaležnosti gasilcem tudi na družabnih omrežjih: en velik hvala!


Za gasilci s Kozjansko-Obsoteljskega in tudi ostalih območij celjskega in Slovenije, je eden najzahtevnejših in najbolj zaposlenih julijev. V Celjski, oziroma Zahodnoštajerski regiji, kot jo imenujejo na Upravi za zaščito in reševanje, je bilo v šestih večjih neurjih med 18. in 25. julijem angažiranih kar 340 gasilskih enot, Regijski center za obveščanje pa je prejel skupaj 9276 klicev. Odzvati so se uspeli na 6714 klicev.

O intervencijah na območju Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah in Šentjurja smo pisali v prejšnjih člankih.

Tokrat pa izpostavljamo nekaj hvaležnih odzivov občanov, ki so bili deležni gasilske pomoči in jih na družabnih omrežjih ne manjka.

Tina iz Rogaške Slatine na Facebooku piše, da nočno neurje žal ni prizaneslo njihovi kmetiji. “Hvala bogu je poškodovana streha od gospodarskega objekta. Vsi avtomobili od gostov pa so ostali nepoškodovani,” pravi. Sledi zahvala: “Hvala za izjemno hitro pomoč, PGD Rogaška Slatina PGD Kostrivnica PGD Steklarna Rogaška Slatina, da ste odstranili poškodovano streho ter preprečili da dodatni sunki vetra ne bi strehe odnesli naprej. Upamo, da se danes stanje ne ponovi🙏😪

“En velik hvala gasilcem, ki so priskočili na pomoč vsem… res so neumorni, vso srečo pa tistim, ki ste se na slabšem kot jaz,” je zapisala Suzana s Ponikve. Nekaj dni kasneje pa še enkrat: Hvala vsem, za nesebično pomoč hvala našemu povelniku PGD Ponikva Srečkotu, sosedom, gasilcem, in seveda predanemu Janiju, ki je zamenjal še tisto kar gasilci niso uspeli zaradi pomanjkanja materiala.”

Gasilci PGD Ponikva na pomoč (foto: FB profil Suzane)

 

Tudi Mateja iz Šmarja pri Ješah je na Facebooku označila, da se čuti hvaležno, objavila kopico fotografij razdejanja, ter zapisala: “Hvala PGD Šentvid pri Grobelnem za prostovoljno pomoč pri sanaciji po neurju…brez njim smo nemočni…..ob vsem tem ostaneš brez besed .”  Nekaj fotografij s FB: