Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V strateški igri Šentjurski vitezi največ znanja pokazali učenci OŠ Dramlje


V torek, 6. junija, se je v podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici odvil turnir Šentjurski vitezi. Turnir je tradicionalni zaključek projekta Spoznaj svojo občino, na katerem se je šest osnovnih šol pomerilo v poznavanju občine Šentjur.

Utrinek med reševanjem nalog; foto: MCŠ

18 osmošolcev se je preizkusilo v strateški igri Šentjurski vitezi, ki je že drugo leto nadomestila tradicionalni kviz Od občana do župana. Igra je plod domišljije in dela Vida Slane.

Dogodek so odprli s šentjursko himno – Domovini, ki jo je zapela zasedba učencev iz Osnovne šole Slivnica pri Celju pod mentorstvom učiteljice Anje Brečko. Učitelji mentorji so svojim skupinam žrebali začetno pozicijo in barvo ekipe.

Utrinek med igro; foto: MCŠ

Kot poroča Ines Zelič iz Mladinskega centra Šentjur so se tekmovalci dve uri borili z nasprotniki, taktizirali, gradili gradove in naselja, kupovali vojake, preračunavali finance, odgovarjali na vprašanja o občini in osvajali ozemlja. Letošnja novost, ki je prinesla v igro precej pretresov, je bilo sodelovanje mentorjev, ki so z metom kocke vsak krog spreminjali usodo tekmovalcev in v igro poslali različne tegobe (kmečki upor, kuga, nezadovoljstvo vojakov) ali pa dodatne zlatnike.

Oblikovala so se številna zavezništva, na koncu pa so se najbolje odrezali učenci iz OŠ Dramlje, ki so s seboj odnesli še eno novost letošnjega turnirja, prenosni pokal Šentjurski vitezi. Ob koncu je tekmovalce pozdravil župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, ki je izrazil navdušenje nad dogodkom in znanjem mladih tekmovalcev ter jim podelil priznanja in nagrade.