Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška po remiju s prvaki Madžarske predstavila prvo okrepitev


Nogometaši Rogaške so se na prvi tekmi v sklopu priprav na prihajajočo sezono pomerili z madžarskim prvakom Ferencvarošem. Črno-beli so se uspešno kosali z madžarskim velikanom in iztržili remi brez zadetkov. Po tekmi pa so Slatinčani svoje navijače razveselili še s prvo okrepitvijo tega prestopnega roka.

Rogaška : Ferencvaroš 0:0 (0:0)

Rogaška se je na domačem terenu pomerila z aktualnim prvakom madžarskega državnega prvenstva in z ekipo, ki je v minuli sezoni nastopala v izločilnih bojih lige evropa. Črno-beli so se prikazali v dobri luči, imeli pa so celo tudi nekaj zrelih priložnosti za zmago.

Trener Oskar Drobne je bil po srečanju zadovoljen s predstavo svojih varovancev, za SN Portal pa je povedal: ”Odličen test za nas. Poudarek je bil na branjenju, posebej zaradi faze, v kateri smo. Tekmo smo dobro oddelali, z igro v obrambi sem zelo zadovoljen. Prav tako z dobrim prehodom naprej. Na nas je, da bomo še naprej dobro delali in bili vztrajni.”

Žan Flis; foto: NK Rogaška/Facebook

Kot smo že pisali, se pri Rogaški obetajo tudi nekatere kadrovske okrepitve. Prva izmed teh je Žan Flis, ki bo po sporazumni prekinitvi pogodbe s Celjem, Rogaško okrepil kot prost igralec.

Ob tem je nekdanji slovenski mladinski reprezentant povedal: ”Občutki so izjemni. Hvaležen sem klubu za izkazano zaupanje. Potrudil se bom po svojih najboljših močeh, da prinesem klubu to, kar išče od mene. Komaj čakam, da znova stopim na igrišče in skupaj z moštvom pokažem, da lahko tudi mi konkuriramo najboljšim ekipam v Sloveniji.”

25-letni branilec pa je še dodal: ”Pričakovanja morajo biti skromna. Smo ekipa, ki šele vstopa v prvo ligo, prav tako pa smo tudi zelo mlada ekipa. Ampak kljub temu, da smo mlada ekipa, verjamem, da lahko veliko pokažemo in da se lahko borimo za lepa mesta.”

Flis je v preteklosti poleg Celja nastopal tudi za Maribor, Dravo, Triglav in Fužinar.