Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obeta se slovo MOL-a iz Šmarja pri Jelšah. Kaj pa iz Dramelj?


Po dobrih sedmih letih in pol, odkar je v Šmarje pri Jelšah prišel madžarski naftni trgovec MOL, se s svojo črpalko iz tega kraja kot kaže poslavlja.

MOL se je namreč odločil prevzeti družbo OMV Slovenija z njihovimi 199 bencinskimi servisi. A da bi prevzem bil v skladu z zakonodajo Evropske unije glede pravil konkurence, se bo moral odpovedati 39 lastnim bencinskim servisom. Prodajo teh MOL ravno ta čas zaključuje – kupila jih bo tretji največji trgovec z naftnimi derivati v Sloveniji, nemški Shell, kar je minuli teden odobrila slovenska Agencija za varstvo konkurence.

Čeprav uradno še ni znano, katerim med 39 servisi se bo MOL odrekel, nam je neuradno uspelo izvedeti, da naj bi med črpalkami, prodanimi Shellu, bila tudi bencinska postaja v Šmarju pri Jelšah. Ne pa tudi servis pri priključku na avtocesto pri Dramljah, ki ostaja v MOL-ovih rokah. Do zamenjave izbranih MOL-ovih bencinskih servisov s Shellovimi bo sicer predvidoma prišlo oktobra letos.

Madžarski naftni trgovec je sicer v Šmarje pri Jelšah vstopil v začetku leta 2016, ko je prevzel bencinski servis italijanskega Agipa, ki se je po 20 letih s slovenskega trga poslovil.