Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šmarskem Kneipp parku v družbi otrok posadili simbolično jelšo in predstavili nove vsebine (foto)


Na sončni konec tedna so na dogodku pod okriljem Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah v parku, ki je nedavno dobil nove vsebine, posadili simbolično jelšo.

Dogajanje v Kneipp parku so popestrili plesni nastopi otrok iz šmarskega vrtca in osnovne šole, nastopili pa so prav tako člani skupine Zvončice. Na dan dogodka je park na križišču odcepov za Grajski log in Dobravo dobil tudi dodatno zanimivo vsebino, zaradi katere se bo možno tam še večkrat družiti.

Kot je pojasnil direktor zavoda TŠM Gregor Krajnc, se v parku sedaj nahaja knjigobežnica, kamor lahko kdorkoli prinese svojo knjigo, si izposodi drugo ali pa se sprosti v senci in uživa v branju. Prostor je postal bogatejši tudi za šmarski panj, v katerem pa ne bo čebel. Vsak obiskovalec lahko panj odpre in si postreže z vsebinami, ki jih ponuja. Po besedah Krajnca bodo vsebine še nadgradili z zanimivimi informacijami o čebelah in čebelarstvu.

Otroci so za zabavo poskrbeli s svojimi nastopi; Foto: Tomaž Žnider

Ob tem je dodal še: “Na moji desni pa smo danes zasadili jelšo, ki bo spominjala na otroke generacije 2022 in 2021. Ob obisku tega parka bomo tako lahko opazovali rast naših otrok in tudi te jelše ter rast celotnega parka, ki se bo razvijal skozi nove in nove generacije otrok. Naprej vabim vse predhodne govorce, da skupaj zalijemo to jelšo, da bo dobro uspevala in nas še dolgo spominjala na to srečanje.

Dogodka so se med drugimi udeležili tudi podžupan Primož Pajk, ravnatelj šmarske osnovne šole Mitja Šket in njegova pomočnica Mateja Voh, pomočnica ravnateljice šmarskega vrtca Darja Lugarič ter direktor šmarske knjižnice Marko Samec.

Pretekli četrtek se je ob Jelšingradu pod organizacijo Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah odvil tudi grajski vinski večer, kjer so prisotni ob ritmu dobre glasbe imeli priložnost preizkusiti mnogo vin, pridelanih na Kozjanskem. Več o dogodku preberite tukaj.

Knjigobežnica, šmarski panj in vsebine, ki jih ta ponuja; vir foto: Zavod TŠM