Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grajski vinski večer ob Jelšingradu privabil mnoge, željne druženja in dobre glasbe


Na četrtkov večer se je na dvorišču pred Jelšingradom v Šmarju pri Jelšah odvil Grajski vinski večer, kjer so lahko prisotni preizkusili mnogo različnih vin, za glasbo pa je bilo poskrbljeno s strani ansambla Unikat.

Ob toplem vremenu se je mnogokateri ljubitelj vin udeležil Grajskega vinskega večera ob Jelšingradu, prišli pa so tudi drugi, željni dobre glasbe in druženja. Na dogodku so se prisotni ob dobri pijači in jedači pozabavali še ob poskočni glasbi ansambla Unikat, prireditve pa se je udeležil tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš.

Foto: Tomaž Žnider

Organizator dogodka je bil Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, pri organizaciji pa sta med drugimi na pomoč priskočila še gostilna Krpan in vinogradniško društvo Trta. Pred dvorcem je spregovoril tudi Gregor Krajnc, direktor zavoda TŠM, ki je na kratko opisal zgodovino Jelšingrada. Ta je v prvih zapisih zanesljivo omenjen že leta 1666, ko je Žiga Gaisruck dobil v zakup dvorec Jelše, pred tem pa se posredno omenja že leta 1424 kot Erlach. V 18. stoletju je dvorec doživel temeljitejšo baročno prenovo, leta 1845 pa ga je kupil avstrijski diplomat in poskrbel še za oreintalistično prenovo.

Ob tem je Krajnc dodal še: “Dvorec je skozi zgodovino menjal kar nekaj lastnikov in zadnja desetletja propadal, naposled pa je lansko leto pristal v občinskih rokah, kar nam sedaj tudi omogoča tovrstne dogodke in se nam tako obeta bolj živahno dogajanje na tej lokaciji in tudi prenova samega dvorca.

Doba glasba, vino, pridelano v lokalnih vinogradih in slastna hrana je brez dvoma marsikateremu obiskovalcu popestrila večer, s pripravo tovrstnih dogodkov in prihajajoči obnovi pa se po mnogih letih Jelšingradu končno približujejo boljši časi.

Ob dobri glasbi je marsikdo tudi zaplesal; Foto: Tomaž Žnider