Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športna dvorana Janina in POŠ Sv. Florijan bosta poleti dočakali energetsko sanacijo


Čez poletne počitnice športno dvorano Janina in podružnično osnovno šolo v Svetem Florijanu čaka projekt energetske sanacije, za izvedbo katerega je bila pred kratkim podpisana pogodba.

Še v tem mesecu bodo stekla pripravljalna dela za izvedbo projekta energetske sanacije Športne dvorane Janina in Podružnične osnovne šole v Svetem Florijanu. Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje Kograd IGEM iz Šentjanža pri Dravogradu. Pred kratkim sta direktor podjetja Branko Poberžnik in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič podpisala izvajalsko pogodbo.

Z izvedbo projekta si želijo povišati energetsko učinkovitost obeh stavb, zagotoviti zanesljivost oskrbe z energijo, izboljšati bivalno ugodje za zaposlene in uporabnike, zmanjšati negativne vplive na okolje ter prispevati k družbenemu in gospodarskemu razvoju. Energetska sanacija športne dvorane bo med drugim zajemala izvedbo nove, toplotno izolirane fasade, popravilo in nadgradnjo prezračevalnega sistema in razsvetljave, zamenjavo stavbnega pohištva ter vgraditev nove toplotne črpalke.

POŠ Sv. Florijan s telovadnico, ki so jo pridobili lani; vir foto: Občina Rogaška Slatina

Podobno velja za Podružnično osnovno šolo Sveti Florijan, kjer je predvidena energetska sanacija in pleskanje fasade, menjava pohištva, ureditev meteorne kanalizacije, ureditev kotlovnice in namestitev toplotne črpalke, sanacija notranjih ometov ter ureditev elektro inštalacij. Na obeh prenovljenih objektih bo prav tako omogočeno daljinsko odčitavanje porabe energije. Glavnina del se bo izvajala v času poletnih počitnic, da bo čim manj obremenjena uporaba šole in športne dvorane. Osnovna šola v Svetem Florijanu je lani pridobila tudi novo telovadnico, več o tem preberite tukaj.

Vrednost del vključno z DDV znaša 825.500 evrov, od česar bo dobrih 300.000 evrov sofinanciranih s sredstvi Evropske unije, in sicer iz Kohezijskega sklada ter sredstvi Ministrstva za infrastrukturo, preostanek pa bo financirala občina.