Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

POŠ Sv. Florijan v Rogaški Slatini bogatejša za novo telovadnico (foto)


Otroci podružnične osnovne šole Sv. Florijan v Rogaški Slatini to jesen ne vstopajo le v novo šolsko leto, temveč bodo od sedaj naprej stopali tudi v novo telovadnico. Včeraj so novo telovadnico tudi uradno predali namenu, za vse zbrane pa so učeni POŠ Sv. Florijan pripravili glasbeno in plesno obarvane nastope.

Šolstvo na Sv. Florijanu ima že več kot dvestoletno tradicijo. Objekt je bil zgrajen leta 1949 in je v letih svojega delovanja večkrat menjal svojo obliko in velikost. Manjkajoča telovadnica jim je vseskozi onemogočala strokovno izvajanje izobraževalnega programa pri pouku športne vzgoje.

In kdor čaka, dočaka –nova telovadnica ponuja 365 m² nove uporabne površine, 240 m² je namenjeno igralnim površinam. Vezni hodnik telovadnico povezuje s šolo. Ob veznem hodniku je urejeno manjše zunanje igrišče za najmlajše, vzdolž zahodne fasade pa je urejenih še deset novih parkirnih mest. Telovadnica bo z obstojem razveselila tudi različna društva, saj bodo v njej lahko potekala tudi večnamenska druženja.

Gradbeno-obrtniška dela projekta so znašala 971.000 €, oprema telovadnice in športna oprema je nanesla na 21.000 €. Ob telovadnici in osnovni šoli so obnovili še javno cesto v dolžini 100 m, obnovili so fasado šole in izvedli prestavitev igralnice v staro telovadnico, za kar se je namenilo dodatnih 92.000 €. Skupna vrednost naložbe v krajevno skupnost Sv. Florijan  znaša 1.085.000 €.

Občina Rogaška Slatina je preko soinvestitorskih javnih razpisov pridobila 409.000 €. Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport je zagotovilo 241.000 €, Eko sklad je prispeval 113.000 € in Fundacija za šport 55.000 €.

Otvoritve pomembne pridobitve so se poleg zbranih učiteljev, učencev, krajanov in staršev, udeležili še župan občine, mag. Branko Kidrič, ravnateljica vrtca Rogaška Slatina, Majda Plavčak, ravnateljica II. OŠ Milena Vreš in častni občan, Jože Lipnik.

Ravnateljica je izrazila hvaležnost predvsem občini in županu, ki v največji meri skrbi za razvoj in povezovanje lokalne skupnosti Sv. Florijan, ter z izpeljanim projektom omogoča učencem in učiteljem Sv. Florijana enake pogoje, kot na matični osnovni šoli. Dodala je še, da je zavzemanje za ohranjanje podružničnih šol izjemnega pomena, da vsak otrok v občini dobi najboljše.

Župan je z zbranimi prav tako podelil svoje veselje ob zaključenem projektu. Ob tem je poudaril, da si prizadevajo za enakomeren razvoj občine in zagotavljanje enakih pogojev šoloobveznih otrok na Sv. Florijanu, kot tistim v centru kraja. Izpostavlil je še, da je v občini v zaključni fazi še šest večjih projektov. Otvoritev zaključenega projekta nadhod Sonce in parkirišč P+R pa bo že čez slaba dva tedna, in sicer 22. septembra.

V sklopu otvoritve so za kulturni program poskrbeli otroci vrtčevske enote Kapljica, otroški pevski zbor POŠ Sv. Florijan, učenca Karin in Filip Jerič sta nastopila s flavto in harmoniko.

Več o dogodku v fotogaleriji spodaj.

N.O.