Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasbene popestritve pričarale nasmehe na obrazih stanovalcev domov za starejše po Kozjanskem


V treh domovih upokojencev po Kozjanskem so bili v preteklih tednih stanovalci deležni glasbene popestritve, ki je brez dvoma veliko prispevala k dobremu počutju starejših.

Otroci med plesom v Rogaški Slatini; vir foto: FB/FB/Pegazov dom Rogaška Slatina

Včeraj dopoldne so stanovalce Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah obiskale glasbenice Vesele Polanke iz Prosvetnega društva Cirkovce. Te so ob zvokih svojih prirejenih instrumentov in harmonike ter s prepevanjem starih ljudskih pesmi brez dvoma polepšale dan marsikateremu prisotnemu, mnogo stanovalcev pa je prepevalo z njimi. Pestro je bilo tudi v Pegazovem domu v Rogaški Slatini, kjer so oskrbovance sredi maja obiskali otroci iz Podružnične osnovne šole Kostrivnica. Mladi so vsem gledalcem s petjem, plesom in igranjem polepšali deževen popoldan. Ob dogodku so zaposleni v Pegazovemu domu na socialnih omrežjih zapisali, da so vedno veseli, kadar jih obiščejo otroci. Dodali so še, da se zavedajo kako pomembno je medgeneracijsko povezovanje.

Glasbenice med nastopom v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah; vir foto: FB/Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

Sredi prejšnjega tedna pa so bili glasbenega razvajanja deležni tudi stanovalci doma starejših v Šentjurju. Popoldne jim je namreč s svojo harmoniko zaigral Viki Ašič, ki instrument igra že od svojega sedmega leta. S pevcema Alenko in Ivom so za prisotne pripravili pester izbor pesmi, ti pa so ob dobro znanih melodijah z veseljem prepevali z njima.

Utrinki dogajanja v Domu starejših Šentjur; vir foto: FB/Dom starejših Šentjur