Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V luči svetovnega dneva knjige bodo v Knjižnici Šmarje gostili Jerneja Dirnbeka

Svetovni dan knjige je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine, obeležujemo pa ga 23. aprila. V luči praznovanja dneva knjige se zadnja leta organizira tudi noč knjige, s katero se s pomočjo najrazličnejših kulturnih dogodkov promovira branje in knjiga v vseh plasteh družbe.

 

Knjižnica Šmarje pri Jelšah letos gosti Jerneja Dirnbeka

Noč knjige bo v šmarski knjižnici 24. aprila. V sklopu dogodka bodo organizirali pogovorni večer s članom priljubljene skupine Mi2, ki je tudi avtor mnogih literarnih del. Javnosti se je nazadnje predstavil s svojim romanom Ledena kraljica.

V knjižnici so za vas pripravili pogovorni večer, ki ga bo gost popestril tudi z lastnimi glasbenimi vložki, predstavljen bo tudi opus njegovih del.

Kot aprilsko vreme pestro tudi dogajanje v knjižnici

V šmarski knjižnici in kulturnem domu se bo tudi aprila zvrstilo veliko dogodkov. Še pred velikonočnimi prazniki si lahko ogledate Špasteatrovo marca odpadlo Vročico. Iz šmarske knjižnice sporočajo, da je nekaj vstopnic še na voljo. Povsem avtorsko gledališko predstavo pa na oder šmarskega kulturnega doma postavljajo člani Mladinskega kulturnega društva Netek iz Šmarja pri Jelšah. Predstava, ki so jo naslovili »Party do sm(a)rti«, govori o zabavi, na kateri se zgodi …

Poleg številnih zanimivih izobraževalnih vsebin naj izpostavimo ponedeljkovo srečanje s Karlom Gržanom, gost aprilskega psihološkega srečanja pa bo Andrej Pešec, ki bo govoril o čustvih in zdravju.

Nikar pa ne spreglejte zanimivega izbora filmskih predstav, kjer lahko izbirate od animiranih filmov do grozljivk.

Napovedujejo  …

Že aprila pa začnejo teči priprave na številne dogodke v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja, ki bodo najbolj skoncentrirani na osrednjem dogodku – Paradi učenja, 24. maja. Letošnja rdeča nit TVU v šmarski knjižnici sta trajnost in samooskrba. Za njuno uresničevanje bodo v knjižnici vzpostavili knjižnico semen. O podrobnostih v prihodnjem mesečnem programu.

 

Celoten mesečni program si lahko ogledate TUKAJ.

Knjižnica Šmarje pri Jelšah