Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ŠentRock 2023: Bajaga i Instruktori, Happy Ol’ McWeasel, Rock Partyzani in Šesti Metek (foto, video)


Sinoči se je v Šentjurju odvil koncert ŠentRock, ki je namenjen vsem ljubiteljem rock glasbe, mladim in pa tudi tistim, ki so mladi po srcu. Z dogodkom so odprli tudi sklop prireditev Šentjurjevo, ki bo vrhunec doživela prihodnji konec tedna.

ŠentRock, ki ga organizira Študentski klub mladih Šentjur, se je letos odvil že enaindvajsetič, doslej pa so gostili že več kot 75 izvajalcev. Tudi tokrat so v Šentjurju različne glasbene skupine poskrbele za pravi žur, ki se je zavlekel v divjo noč.

Nastopili so tako slovenski kot tudi tuji bandi, in sicer Bajaga i Instruktori, Happy Ol’ McWeasel, Rock Partyzani ter Šesti Metek. Vse omenjene je vsekakor povezovalo dejstvo, da so s seboj na oder prinesli val prvovrstnega rocka.

Ob tem smo za mnenje povprašali tudi nekatere obiskovalce. Simona nam je povedala: ”Koncert mi je zelo všeč, sploh Bajaga in Rock Partyzani, ki prepevajo pesmi iz starih časov.”

Obiskovalec Niko pa je dejal: ”Že dolgo časa sem si želel v živo poslušati Bajago, ki je bil osrednja figura na kasetah, ki smo jih vstavljali v radio v času služenja obveznega vojaškega roka. ŠentRock me je tako ponesel v tiste čase, ki so bili ob prepevanju Bajage precej lažji, nekako je to v meni vzbudilo pravo nostalgijo.”

Krajši vpogled v sam koncert si lahko ogledate na spodnjem videposnetku in fotogaleriji:

Fotogalerija: David Valant