Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdaj bodo v bodočem slatinskem kopališču zaplavali prvi obiskovalci


Rogaška Slatina bo v prihodnjih letih dobila svoje kopališče. Tamkajšnji občinski svet je namreč na seji potrdil načrt financiranja za izgradnjo projekta.

Kopališče se bo nahajalo v bližini Športnega centra Rogaška Slatina in sicer pred postajališčem za avtodome in Športno dvorano Balinček. Kot pravijo na slatinski občini, je lokacija dobro osončena, ravninske lege in zadostne površine, zraven kopališča pa omogoča načrtovanje še treh novih projektov. To so pumptrack poligon, parkirišče in otroško igrišče.

Rogaška Slatina bo tako po izgradnji kopališča, ki naj bi obratovalo vsako leto od junija do septembra, bogatejša za plavalni bazen velikosti 20 x 25 metrov, zraven pa bi naj bila zgrajena še dva manjša otroška bazena. Kot se za vsako kopališče spodobi, bodo tam na voljo tudi bazeni za dezinfekcijo, bazenska ploščad z zunanjimi tuši in ležalniki, prostor za reševalca iz vode in urejene površine za počitek. Zgrajen bo tudi servisno-upravni objekt ter podzemna bazenska tehnologija.

Vir foto: FB/Občina Rogaška Slatina
Prvi obiskovalci bi lahko v novih bazenih zaplavali čez tri leta

Letošnje ter naslednje leto bodo potekale pripravljalne aktivnosti, ki vključujejo postopek priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta, izvedbo projektnega natečaja, pridobitev gradbenega dovoljenja in podobno.

Posodobljen nogometni stadion; vir foto: Arhiv Občine Rogaška Slatina

Dejanski začetek gradnje je predviden v letu 2025, zaključek pa v prvi polovici leta 2026. Če bo vse šlo po načrtu, bi lahko prvi obiskovalci v bazenih zaplavali poleti. Ocenjena vrednost projekta znaša 2,5 milijona evrov. Od tega bi naj 1,42 milijona prišlo s strani sredstev davka od iger na srečo, vendar je bil dober delež tega denarja kasneje prerazporejen za nadgradnjo nogometnega stadiona.

Ob tem pa imajo pomisleke o kopališču tudi nekateri občinski svetniki. Ni jim všeč velikost bazena, saj mislijo, da si Rogaška Slatina zasluži olimpijski bazen ter da bo po trenutnem načrtu ob polni zasedenosti tam prevelika gneča. Izgradnja večjega bazena pa bi pomenila kar krepko povečanje potrebnih denarnih sredstev, česar pa občina ni zmožna.