Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prireditev Športnik leta Občine Šentjur v letu 2022: to so dobitniki priznanj


Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur sta danes v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur organizirala prireditev Športnik leta 2022, kjer so podelili nagrade in priznanja športnikom, športnicam ter športnim ekipam.

ŠPORTNIK LETA

Športnik leta je postal član Taekwondo kluba Ahac Marko Pečar Liubimirescu, ki je državni prvak forme črni pas in državni prvak borbe v kategoriji mladincev. Poleg tega je osvojil tudi 3. mesto na državnem prvenstvu – specialna tehnika mladinci, evropskem prvenstvu – ekipno borbe mladinci in svetovnem pokalu – borbe mladinci.

Za naziv športnika leta sta se potegovala še tenisač Teniškega kluba Šentjur Žiga Kovačič, državni prvak v dvojicah in tekač Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Filip Cmok, ki je ob zastopanju slovenske reprezentance med uspehe dodal še 2. mesto na prvenstvu Slovenije v dolgih tekih za mlajše mladince na 10.000 m, 3. mesto na prvenstvu Slovenije in na Atletskem pokalu za ml. mladince na 3.000 m ter 3. mesto na ekipnem prvenstvu Slovenije za mlajše mladince na 1.500 m.

ŠPORTNICA LETA

Šentjurska športnica leta 2022 je bila tokrat brez prave konkurence, to pa je postala članica Taekwondo kluba Ahac Veronika Planko, ki je državna prvakinja v borbah med članicami. Ob tem je na mednarodnem prvenstvu osvojila tudi 1. mesto – forme in 3. mesto – borbe članice. Na državnem prvenstvu je zasedla dve drugi mesti – forme in specialna tehnika članice.

EKIPA LETA          

Naziv naj ekipe za leto 2022 je pripadel plesni skupini Mata Hari in La Casa de Papel iz Plesnega društva TBA. Mlada skupina plesalk je zmagala tako na državnem kot tudi svetovnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih. Ob tem pa so zasedle tudi 2. mesto na evropskem prvenstvu.

Za najboljšo ekipo se je potegovala še ekipa U16 Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, katere člani so državni prvaki v krosu na 1.500 m in pa dvojec Lara Brance in Nastia Mastnak, ki sta prav tako članici Plesnega društva TBA. Namreč gre za evropski podprvakinji v modernih tekmovalnih plesih, medtem, ko sta na državnem in svetovnem prvenstvu zasedli 3. mesto.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIKI IN ŠPORTNICE

Priznanja so prejeli tudi mladi perspektivni športniki in športnice. Kot člana Atletksega kluba Asfalt Kovač Šentjur sta bila nagrajena Martin Artnak in Urška Ogrizek, pri Taekwondo klubu Ahac pa Aleks Lazičić in Jaka Pirc. Predstavnice Plesnega društva TBA, ki so prejele priznanje, so bile Dominike Ivani in Živa Čurčič, Lina Golihleb, Karin Sušec ter Zara Kajtna in Anja Aristovnik. Prav tako pa so bile počaščene tudi plesne skupine Plesnega društva TBA, in sicer 500 miles, Another one bites the dust, Mood, Papoose ter Donda formacija.

Za posebne oziroma rekreativne športne dosežke so nagrado prejeli Roman Hriberšek iz Društva organizatorjev prireditev in sejmov za izredno delo ob obnovi igrišča KS Grobelno ter 13. letno sodelovanje pri Kolesarski dirki po Sloveniji, Tim Nuč, superfinalist Exatlona Slovenije in pa Plezalni klub Rifnik Šentjur za smučanje s 7.000 m visoke gore Himlung Himal v Himalaji.

Nagrado za najboljšega športnika invalida je prejel Henrik Plank, član Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, ki je državni prvak v troboju in ekipni državni prvak v atletiki.

Za kulturno spremljavo ob podelitvi sta skrbeli zasedbi Šansonet in Plesno društvo TBA.

Simon Valant