Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Objekt bivšega gostišča nasproti Aqualune bo pod novim lastništvom kmalu stregel drugačnemu namenu


Gostišče Ciril je bila včasih dobro obiskana restavracija nasproti Aqualune, v katero se je po dolgem dnevu kopanja zatekla marsikatera lačna družina. Objekt je sedaj že več let zapuščen, s spremembo lastništva pa se mu obetajo boljši časi.

Bivše gostišče so namreč že lani septembra kupili lastniki Bajsove domačije, katera ponuja nočitve z zajtrkom v Kristan vrhu. To vodita brata Jan in Marijan Lisjak s svojima ženama Katjo in Vesno. Ker je okoli objekta bivšega gostišča že možno videti prenovitvena dela, smo Katjo povprašali o njihovih načrtih.

Objekt se že dalj časa prenavlja (foto: Kozjansko.info)

Povedala nam je, da se bodo po koncu prenove v objektu nahajale štiri sobe ter šest apartmajev višjega ranga, ki jih bodo lahko, podobno kot že obstoječe apartmaje v Bajsovi domačiji, za kratkoročen najem izkoristili vsi turisti, ki bodo prišli v Podčetrtek in okolico.

S prenovo so sicer začeli že lani takoj po nakupu objekta, katerega bodo obnovili v celoti. Dober del obnovitvenih del je že narejen, seveda pa jih po prenovi čaka še opremljanje sob ter apartmajev. Obiskovalci bodo lahko uporabljali tudi zelenico, ki se bo nahajala za hišo. Tam bo otroško igrišče, prostor za ogenj ter Kneippova pot, na voljo pa bo tudi savna.

Pogled na poslopje z druge strani (foto: Kozjansko.info)

V upanju povračila določenega deleža denarnih sredstev, potrebnih za obnovo, so se prijavili na evropski razpis za sanacijo turističnega objekta. V prihodnosti načrtujejo tudi namestitev sončne elektrarne na streho.

Če bo vse šlo brez večjih zapletov, bi se naj prenova končala letos poleti, ko se bodo lahko v nastanitev vselili prvi gostje.

Nedavno smo pisali tudi o prenovi bivšega aparthotela Pirc v Podčetrtku, ki bo kmalu zaživel v drugačen namen. Več o tem preberite tukaj
Zakaj so se sploh odločili za širitev v Podčetrtek?
Bajsova domačija iz zraka (foto: Bajsova domačija)

Kot nam je povedala Katja, so se najprej hoteli širiti v bližini Bajsove domačije, vendar pa se tam zaradi čakanja na gradbeno dovoljenje trenutno še ne morejo. V oči jim je padel objekt bivšega gostišča Ciril, ki je bil takrat na prodaj. Tako so se odločili za nakup ter vzpostavitev prenočitvenih enot v Podčetrtku.

Vprašali smo tudi, če v prihodnosti načrtujejo še kakšen drug projekt poleg vodenja Bajsove domačije ter sedaj še bodočih apartmajev v Podčetrtku. Katja je povedala, da sta zaenkrat ta dva projekta več kot dovolj, se pa mogoče v prihodnosti poredi še kakšna druga ideja, ko bodo začutili željo po nadaljnji širitvi.

Ob tem je zaključila: “Verjamemo, da bodo novi apartmaji odlična pridobitev za Podčetrtek. V kraju je veliko vsega, ti bodo pa še nekakšna pika na i, saj se mi zdi, da to ljudje tudi iščejo.”