Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Objekt bivšega aparthotela Pirc v Podčetrtku bo ponovno zaživel, vendar v drugačen namen


Aparthotel Pirc v centru Podčetrtka je bil nekdaj živahen nastanitveni objekt z restavracijo, ki je turistom ponujal sobe na odlični lokaciji blizu mnogih turističnih zanimivosti. Sedaj že več let sameva, to pa se bi lahko s spremembo lastništva kmalu spremenilo. 

Po spremembi lastnika objekta na tem območju že potekajo gradbena dela.

Kaj bo nova vsebina, ki jo predvidevajo, smo vprašali Anjo in Mitjo Baha, ki sta zastopnika oz. direktorja podjetja TOP-STREHA d.o.o., ki je sedaj lastnik zapuščenega objekta.

Ta sta nam pritrdila, da bo objekt ponovno zaživel. Sprva so želeli nadaljevati z gostinsko-turistično dejavnostjo, vendar se zaradi pomanjkanja interesa na koncu niso odločili za to. Tako bodo po novem objekt od zunaj in znotraj v celoti prenovili ter v njem uredili stanovanja. Del objekta bo najverjetneje ostal za turistične namene, saj želijo obnoviti nekaj apartmajev. Obnova naj bi po njunih besedah trajala okoli enega leta, nato pa bodo nova stanovanja na voljo za dolgoročni najem.

O spremembi lastništva aparthotela smo sicer poročali že v prispevku o začetku delovanja nove čistilne naprave v Podčetrtku, ki ga lahko preberete tukaj

Območje bivšega aparthotela Pirc bo tako prav kmalu ponovno zaživelo in s tem prineslo še en kanček več življenja v središče Podčetrtka.

Dela na območju bivšega aparthotela Pirc
Drug projekt podjetja je gradnja glavnih skladiščnih prostorov

Poleg obnove bivšega aparthotela imajo v podjetju odprt še en projekt. Ta je že kar krepko v fazi gradnje, končan pa naj bi bil junija letos. Gre za objekt ob glavni cesti iz Mestinja proti Podčetrtku, nahaja pa se na desni strani ceste, kmalu po tem, ko nanjo zavijemo z mestinjske strani.

Po koncu gradnje bo projekt namenjen za glavne skladiščne prostore podjetja, prav tako pa bo v njem stekla proizvodnja pločevinaste kritine.

vir slik: S.K. in TOP-STREHA d.o.o.