Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova čistilna naprava za nov razvojni preboj Podčetrtka


V Podčetrtku je po enomesečnem poskusnem obratovanju z rednim delom začela nova čistilna naprava. Gre za zelo pomembno pridobitev za samo občino kot tudi za tamkajšnje gospodarstvo. Zmogljivost nove naprave je 5.000 populacijskih enot in je dvakrat višja od stare.

Obenem podirajo staro čisitlno napravo, ki je v nekaj desetletjih dotrajala, pri čemur bo glavnina del predvidoma zaključena v tem tednu. Do sredine aprila naj bi dokončali tudi s projektom dovozne ceste.

Župan Peter Misja nam je o pomenu projekta povedal:

“Ocenjujem, da bo ta projekt močno vplival na razvoj območja. Na novo napravo bo priklopljena nova trgovina Jager, ki bo odprta v začetku aprila. Na območju “starega Jagra” bodo v prihodnje stanovanja. Prav tako je znan novi lastnik nekdanjega apart hotela Pirc. Letos imamo v načrtu tudi izgradnjo Centra za promocijo podjetništva. Dogajalo se bo tudi na območju Term Olimia, saj imajo v poslovnih načrtih gradnjo novega družinskega hotela. Torej, če ne bi naredili nove čistilne naprave, ne bi mogli posredovati projektnih pogojev zainteresiranim.”

Z novimi investicijami bodo v prihodnje na novo čistilno napravo navezali območje Svete Eme. Nanjo bo navezano tudi območje Sodne vasi, kakor tudi bodočega turistično-rekreacijskega centra Vonarje.

Skupna vrednost investicije je znašala 2,6 milijona evrov bruto, pri čemur so blizu 1,9 mio pridobili s strani razpisov gospodarskega ministrstva. Pri ukinitivi nivojskega prehoda gre za investicijo v višini pol milijona evrov, pri čemur je glavnino sredstev prispevalo infrastrukturno ministrstvo.

vir slik: Občina Podčetrtek