Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Smučišče Janina odprto s petkom


Pri Smučarskem klubu Rogaška so napovedali, da bodo jutri ob 16. uri odprli letošnjo smučarsko sezono na smučišču Janina. Pred slabim tednom dni so že odprli sankališče.

Brez zasneževanja ne bi šlo

Ekipa 15 operativcev je od nedelje naprej podnevi in ponoči pripravljala vse potrebno za smučarske radosti na najnižje ležečem smučišču v državi. Trenutno povsem zgornji del proge ne bo odprt, vseeno pa se bodo smučarji lahko preizkusili na približno 200 metrih hribine. Po celotni trasi, dolgi 400 metrov, bo spust predvidoma mogoč s soboto.

Popoldanska vožnja pod reflektorji bo možna od 16. ure, najbolj zgodnji smučarji pa bodo lahko zečali ob 9h. Zadnja vožnja bo na sporedu ob 20. uri.

Za varnost bo poskrbljeno po vseh predpisih, tako da bo vsak dan prisoten reševalec, nadzornik smučišča in vodja žičnice. Prav tako je zagotovljeno policijsko sodelovanje. Člani SK Rogaška bodo glede na zanimanje izpeljali tudi tečaja smučanja oz. deskanja na snegu.

V lanskem letu so imeli na Janini 30 smučarskih dni. Aleš Grošič iz SK Rogaška nam je dejal, da bodo letos zadovoljni, če bodo prišli do polovice te številke.

B.R., vir slik: SKR