Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur in Krka poskrbela za košarkarsko poslastico


V 17. krogu državnega prvenstva so Šentjurčani gostili vodilno ekipo Krke. Šentjur se je dobro kosal z Novomeščani, toda kljub temu so tekmo zaključili z desetim zaporednim porazom v vseh tekmovanjih.

Šentjur : Krka 86:91 (21:15) (12:19) (19:29) (34:28)

Strelci Šentjurja: Tomažič 23, Dunn-Martin 16, Rikalo 11, Craig 10, Zupan in Glogovac 9, Nemanič 8

Košarkarji Šentjurja so odlično odprli tekmo in v prvi četrtini povedli tudi že za 9 točk (18:9). Prvi del tekme so zaključili v vodstvu, ko je izid znašal 21:15. V drugi četrtini so bili Šentjurčani nekoliko zadržani, kar se tiče faze napada. Ekipi sta tako na odmor odšli z minimalno prednostjo Krke (33:34).

Tudi tretja četrtina je pripadla Novomeščanom, dobili so jo za 10 točk. V zadnji del tekme sta ekipi vstopili z rezultatom 52:63. Šentjurčani so se razigrali v zadnji četrtini in dosegli več točk kot v celotnem prvem polčasu. Krki so se 50 sekund do konca približali zgolj na točko zaostanka (85:86), toda kaj več kot to jim ni uspelo. Končni izid je znašal 86:91.

Tim Tomažič, košarkar Šentjurja po tekmi: ”Tekmo smo odprli z dobro energijo tako v obrambi kot v napadu. Pametno smo igrali, kljub vodstvu Krke, smo bili še naprej zbrani in se vrnili v igro. Žal se nam na koncu rezultatsko ni izšlo, vendar pa mora veseliti naša prava reakcija oziroma pravi obraz, ki smo ga tokrat prikazali. Če bomo tako nadaljevali, nas ne sme biti strah za prihodnje tekme.”

Šentjur se tako z osmim zaporednim ligaškim porazom zaenkrat nahaja na petem mestu. V zadnjem krogu rednega dela prvenstva se bodo v petek pomerili s Polzelo.

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Šentjur/Facebook