Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška do tromestnega števila točk proti Podčetrtku


V predzadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva sta se udarila Rogaška in Podčetrtek. Ekipi sta postregli z visokim številom košev, slavili pa so Slatinčani, ki so dosegli tromestno število točk.

Rogaška : Terme Olimia Podčetrtek 102:89 (26:20) (24:15) (26:30) (26:24)

Strelci Rogaške: Špan 28, Durnik 27, Miličević 15, Močnik 12, Sivka 8, Tabak 7, Jean-Baptiste 3, Kraljević 2

Strelci Podčetrtka: Kosič 23, Atanacković 15, Muratović 14, Tadić 11, Škorjanc 9, Strnad in Struger 6, Čebular 3, Stoimenov 2

Gostje so bolje odprli obračun, saj so košarkarji iz mesta termalnih vrelcev za prve točke potrebovali več kot 2 minuti. Podčetrtek je v tem času napravil svojo najvišjo prednost te tekme (0:6). Kljub temu je Rogaška z delnim izidom 12:0 do konca prve četrtine uspeli spisati preobrat in jo zaključiti s 6 točkami naskoka (26:20).

Druga četrtina je potekala povsem po notah Rogaške, ki si je do polčasa priigrala že dokaj zajetno prednost 15 točk. Moštvi sta namreč na odmor odšli z izidom 50:35. Na uvodu tretjega dejanja derbija je bil razpoložen Urban Durnik, strelsko pa je izstopal tudi Jure Špan, toda tretjo četrtino so vseeno dobili gostje, pri katerih je največ točk prispeval Žan Kosič.

Podčetrtani so v zadnjo četrtino vstopili z zaostankom 11 točk (76:65), ki pa ga niso uspeli nadoknaditi. Dve točki sta tako ostali v Rogaški, končni rezultat pa je znašal 102:89. Pred zadnjim krogo imata obe ekipi po osem zmag in devet porazov ter sta uvrščeni na četrto oziroma peto mesto razpredelnice.

Videli smo tudi tri tehnične napake, pri Rogaški sta ju prejela trener Peter Markovinovič in igralec Špan, pri gostih pa Nejc Strnad. Slatinčani so bili po tekmi kaznovani s kaznijo 300 evrov, Podčetrtani pa 100 evrov.

V zadnjem krogu rednega dela bodo košarkarji Rogaške v soboto gostovali predzadnji Loki, Podčetrtek pa bo čez teden dni, v ponedeljek, gostil Ilirijo.

Peter Markovinovič, trener Rogaške po tekmi: “Znova smo slabo odprli srečanje, ampak smo se v pravem trenutku pobrali in mislim, da zasluženo zmagali. Gledali smo napadalno košarko, na obeh straneh je bilo zadetih veliko metov za tri točke. Lokalni derbi pa zagotovo da dodaten naboj.”

Davor Brečko, trener Podčetrtka po tekmi: “Že v prvi minuti smo izgubili tekmo, kratko in jedrnato. Začeli smo brez prave energije. Sem tudi opozarjal, da ne bo lahko, čeprav smo bili v nekakšnem dobrem ritmu. To ni bila naša igra, predvsem v obrambi. Malce se hecno sliši, a edini, ki je lahko ustavil Durnika je bil Škorjanc, žal mi je, da nisem njega postavil v obrambo. Rezultat smo lovili, vendar kadar loviš zaostanek, je težko.”

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Rogaška/Facebook