Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek z dobro popotnico pred zaključnim turnirjem


Podčetrtanom je pripadla zadnja tekma 18. kroga, na kateri so gostili Ilirijo. Kljub dobri formi Ljubljančanov je Podčetrtek uspel vpisati novi dve točki.

Terme Olimia Podčetrtek : Ilirija 95:80 (30:26) (17:20) (27:16) (21:18)

Strelci Podčetrtka: Atanacković 30, Čebular 22, Škorjanc 12, Tadić 11, Struger in Švigelj 6, Muratović 5, Strnad 3

Košarkarji Podčetrtka so bili v prvi četrtini izredno razpoloženi v fazi napada, dosegli so kar 30 točk. Najbolj sta izstopala Simo Atanacković in Sandi Čebular. Kljub izjemno učinkovitem napadu so Podčetrtani v drugo četrtino vstopili zgolj s prednostjo 4 točk (30:26).

Ljubljančani so nato prvič povedli, a le za kratek čas. Ekipi sta tako na odmor odšli z minimalno prednostjo Podčetrtka (47:46). Prelomna je bila tretja četrtina, ki so jo termalci dobili za 11 točk (74:62).

To je bila dobra popotnica za zadnji del tekme, kjer so bili košarkarji Podčetrtka osredotočeni na branjenje svoje prednosti. Vodstva niso le ohranili, temveč so ga še dodatno povišali in zasluženo dokaj zanesljivo slavili. Atanacković je s 30 točkami izenačil najboljši strelski učinek aktualne sezone državnega prvenstva, končni izid pa je znašal 95:80.

Davor Brečko, trener Podčetrtka po tekmi: “V Rogaški Slatini nismo igrali tako kot smo se dogovorili, tokrat je bilo vidno tisto, kar nas je krasilo v zadnjem mesecu. Zbrali smo 45 skokov, proti veliko močnejši ekipi. Žoga je hitro krožila in igrali smo dobro košarko. Žal smo igrali brez Žana Kosiča, ampak ga je Gašper Škorjanec dobro nadomestil, tudi glavni igralci so dali svoj doprinos. Nihče se ne zaveda, ampak to je odločilna tekma za naprej, saj si delimo četrto mesto, kar je odličen rezultat. Čaka nas še devet težkih tekem, ampak mislim, da bomo tam kamor spadamo in da poskusimo zadržati to mesto ter se uvrstiti v regionalno tekmovanje.”  

Podčetrtane v četrtek čaka nastop na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja, ki bo v Mariboru. V polfinalu jim bodo nasproti stali košarkarji Heliosa. Nato pa 5. marca sledi ligaški lokalni derbi s Šentjurčani.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Podčetrtek/Facebook