Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlada Šmarčana odlično začela leto ter na karate turnirju osvojila več medalj


Preteklo nedeljo je v Rdeči dvorani v Velenju potekal velik mednarodni karate turnir »17. Pokal Nestl Žgank«, katerega se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz 85 klubov iz 8 držav. Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar sta nastopila v okviru Karate kluba Seki.

Zopet se je odlično odrezal Tadej, ki je nastopil v štirih kategorijah. Najprej je tekmoval v svoji starostni kategoriji U10 kata malčki in zanesljivo prišel do finala. Tam so sodniki minimalno prednost ene zastavice dali nasprotniku iz Hrvaške, zato je Tadeju pripadlo srebro. Nato je nastopil v starejši kategoriji U12 kata dečki. Žreb mu je v osmini finala namenil istega Hrvata, ki je Tadeja prej premagal. Tokrat Tadej Hrvatu ni prepustil nobene zastavice. Prebil se je vse do finala, kjer se je srečal s starim znancem, Velenjčanom, ki je 2 leti starejši od Tadeja. Tudi finalna kata je Tadeju odlično uspela, saj je zmagal z rezultatom 3:0.

Tadej je nastope v borbah pričel v mlajši kategoriji U10 kumite malčki -30 kg in na poti do končne zmage premagal dva člana slovenske otroške reprezentance. V svoji zadnji kategoriji U12 kumite dečki -35 kg pa je v osmini finala sicer slabše začel in zaostajal 0:2. Potem pa je izvrstno izvedel nožni udarec v glavo, s čimer sta se z dvigom zastavice strinjala 2 stranska sodnika. A žal je glavni sodnik razveljavil udarec za 3 točke in Tadej je brez možnosti repasaža zaključil boje na tej tekmi z dvema zlatima in eno srebrno medaljo.

Odlična tudi Tajda

Tajda, ki letos prestopa v kategorijo kadetinj, je v prvem krogu kategorije kata kadetinje med 24 tekmovalkami zabeležila osmi rezultat, a je bila žal kot peta v svoji skupini izločena iz nadaljnjih bojev. V kategoriji U14 kata ml. kadetinje pa je po gladki zmagi v osmini finala žal končala v četrtfinalu z minimalnim zaostankom ene zastavice. Vseeno pa je na tekmi potešila zmagovalni duh, saj je s klubskima prijateljicama Andjelo in Ilmo v kategoriji U14 kata ekipa ml. kadetinje z dvema suverenima zmagama prišla do zlate medalje in pokala.

To je bila za Tajdo in Tadeja prva slovenska karate tekma v letu 2023. Naslednji vikend pa tekmujeta v Bratislavi na Slovaškem, kjer poteka velik mednarodni tri-dnevni turnir 43.rd Grand prix Slovakia. Karate klub Seki je na tekmi med 85 klubi dosegel 2 mesto in domov odnesel velik pokal.