Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji Šentjurja in Rogaške redni del prvenstva zaključili z zmago


Šentjurčani so v petek otvorili zadnji krog državnega prvenstva v Polzeli, košarkarji Rogaške pa so dan kasneje gostovali pri Škofjeločanih. Obojni so svoje delo uspešno opravili.

Hopsi Polzela : Šentjur 57:74 (10:24) (16:11) (15:30) (16:9)

Strelci Šentjurja: Dunn-Martin 20, Tomažič 19, Nemanič 14, Glogovac 10, Craig 4, Kellner 3, Rikalo in Zupan 2

Šentjur je odlično odprl dvoboj s Polzelani in hitro povedel z 2:8. Razpoložen je bil Tavian Dunn-Martin, šentjurski košarkarji pa so prvo četrtino zaključili z visoko prednostjo 14 točk (10:24).

Domačini so si v drugi četrtini povrnili malce upanja, saj so se pred odhodom na odmor uspeli približati na 9 točk zaostanka (26:35). Polzelansko upanje je bilo pokopano v tretjem delu srečanja, kjer se je razigral Rok Nemanič in dosegel kar 13 točk.

Pred vstopom v zadnjo četrtino je prednost Šentjurja tako znašala 24 točk (41:65). Polzela ni uspela ogroziti zmage Šentjurčanov, v zadnjem delu pa je svoje prispeval Tim Tomažič. Končni izid je znašal 57:74.

Šentjurčani so tako le prekinili kar deset tekem dolg niz porazov v vseh tekmovanjih, to je bila namreč prva zmaga po 3. decembru. Šentjur je redni del zaključil z osmimi zmagami in desetimi porazi, kar jih zaenkrat uvršča na peto mesto.

Damjan Novaković, trener Šentjurja po tekmi: “Zaslužena zmaga, prevladovali smo od začetka do konca. Kaj se je dogajalo, vemo mi v klubu. Zadnja dva tedna smo v popolni zasedbi, dobro formo smo pokazali že proti Krki. Danes smo odigrali zelo dobro in sedaj gremo samo še naprej.”

LTH Castings : Rogaška 84:87 (23:17) (16:12) (14:31) (31:27)

Strelci Rogaške: Špan 27, Durnik 17, Tabak 15, Miličević 14, Sivka 7, Jean-Baptiste 5, Močnik 2

Prva četrtina je pripadla domačinom iz Škofje Loke (23:17). Prav tako pa so bili domači košarkarji uspešnejši v drugi četrtini in so tako na odmor odšli z vodstvom 10 točk (39:29).

Na začetku tretje četrtine so košarkarji ekipe LTH Castings prišli do svojega najvišjega vodstva 13 točk (44:31). Sledila je dominantna igra Rogaške, ko sta se razigrala Jure Špan in Ivan Miličević. Slatinčani so namreč napravili delni izid 0:19 in tako v zadnji del tekme vstopili s prednostjo (53:60).

V zadnji četrtini sta svoje prispevala še Urban Durnik in Patrik Tabak. Ekipi sta poskrbeli za izredno izenačeno in z dramo začinjeno končnico. Slatinčani so v zadnjo minuto tekme vstopili zgolj z 2 točkama prednosti (79:81). Košarkarji iz mesta termalnih vrelcev so uspeli ohraniti mirne živce in tekmo končati z zmago (84:87).

Rogaška je tako redni del sklenila z devetimi zmagami in devetimi porazi, kar jim prinaša četrto mesto.

Peter Markovinovič, trener Rogaške po tekmi: ”Težko gostovanje, ki se je odločalo v zadnjih minutah tekme. Po zaspanem prvem polčasu smo tekmo preobrnili v 3/4 in na koncu z mirnim izvajanjem prostih metov pripeljali h koncu.”

Kapetan Rogaške Jure Špan


Standings provided by Sofascore

 

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Šentjur/Facebook, Košarkarski klub Rogaška/Facebook