Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdo bo športnik in športnica leta 2022 v Rogaški Slatini?


V četrtek se je zaključilo glasovanje za naj športnika in športnico ter športno ekipo Rogaške Slatine za leto 2022. Nagrade bodo podelili 17. februarja.

Športna zveza Rogaška Slatina bo torej 17. februarja organizirala slavnostno prireditev, ki bo povsem v žaru športnikov in športnic. Izvršni odbor ŠZ Rogaška je na podlagi predlogov društev in lastni presoji določil nominirane za športnico in športnika leta 2022 v občini Rogaška Slatina.

Naj športnica Rogaške Slatine v letu 2022

Med športnicami se za nagrado potegujeta karateistka Alja Kutija in košarkarica Tjaša Turnšek.

Alja je članica Karate kluba Rogaška Slatina, v letu 2022 pa je uspešno nastopala na mednarodnih turnirjih, pokalnih tekmah Slovenije, državnem prvenstvu, Balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 članice ter na Balkanskem prvenstvu za članice in veteranke. Osvojila je naslov državne pokalne prvakinje med članicami in uspešno zastopala slovensko reprezentanco na Balkanskem prvenstvu.

Tjaša je igralka Košarkarskega društva Janina, kjer je v lanski sezoni brez izgubljene tekme osvojila naslov državnih prvakinj v kategoriji U15. Na zaključnem turnirju državnega prvenstva je bila izbrana v najboljšo peterko. Kot članica slovenske reprezentance je nastopila na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Slovaškem in na Evropskem prvenstvu divizije A na Portugalskem v svoji U-16 generaciji. Tjaša je bila povabljena tudi v generacijo starejši izbrani vrsti U-17, kjer je kljub mladosti odigrala opaženo vlogo in to kar na Svetovnem prvenstvu na Madžarskem.

Naj športnik Rogaške Slatine v letu 2022

Konkurenca za najboljšega športnika leta 2022 je nekoliko bolj zaostrena, tam je bilo namreč nominiranih pet športnikov. To so karateist Timotej Jordan, nogometaš Rok Pirtovšek, igralec futsala Marko Peček, košarkar Staš Sivka in boksar Gal Šepic.

Timotej je borec Karate kluba Bushido in reprezentant A kategorije pri Karate zvezi Slovenije. Je najboljši karateist v kategoriji mlajših članov do 21 let do 84 kg. Po letošnjem prestopu v mlajše člane je trenutno na 14. mestu uradne svetovne WKF lestvice mlajših članov do 84 kg.

Pirtovšek je sicer Celjan, ki pa je bil v letu 2022 eden izmed ključnih igralcev članske ekipe Nogometnega kluba Rogaška. S svojimi predstavami je ogromno prispeval h končnemu 4. mestu Rogaške v lanski tekmovalni sezoni 2. slovenske nogometne lige, kjer je tudi kot edini odigral vse možne minute (30 tekem, 2700 minut). V aktualni sezoni se njegova ekipa nahaja na vrhu lestvice in cilja na preboj med slovensko nogometno elito.

Marko je pri Futsal klubu Dobovec največ priložnosti dobival, ko je nasprotnik izvajal kazenski strel, še posebej, če so ti streli odločali o zmagovalcu tekme. Lani se je tako izkazal dvakrat – najprej v polfinalu pokalnega tekmovanja, ko je z ubranjenimi streli svoji ekipi priboril nastop v finalu in posledično osvojitev pokala, nato še v prvi tekmi finala državnega prvenstva, saj je z obrambo strela nasprotnika prinesel vodstvo svoji ekipi. Po lanski sezoni je postal prvi vratar Dobovca in nastopal tudi v mednarodni ligi prvakov.

Staš je član Košarkarskega kluba Rogaška in je eden najbolj perspektivnih slovenskih košarkarjev. Lani je bil član slovenske reprezentance do 20 let, kljub temu da je bil eno leto mlajši od soigralcev pa je igral pomembno vlogo v ekipi. Tudi letos se bo potegoval za mesta med mladimi reprezentanti. V članski ekipi Rogaške je pomemben člen, zaradi svoje višine pa lahko igra na več različnih pozicijah.

Gal je del Boks kluba Legionar, trenutno pa je eden najboljših boksarjev v Sloveniji. Lani je prvi uspeh dosegel v Grčiji, kjer je osvojil IBA – turnir Svetovne boksarske organizacije. Premagal je tudi najboljše boksarje iz Črne gore, Makedonije in Srbije. Dve zmagi je dosegel na turnirju na Portugalskem v Lizboni. Nastopil je tudi v slovenski boksarski ligi, kjer je premagal Ukrajinca, ki nastopa za Maribor ter boksarja iz kluba Dejan Zavec Boxing. Na velikem tekmovanju v Mariboru (Silver Belt), kjer so boksali boksarji iz vseh kontinentov, je prišel do polfinala, kjer pa je v enakovredni borbi izgubil in osvojil bronasto kolajno. Gal Šepic sicer nastopa v polsrednji kategoriji (do 71 kg). Od 15 dvobojev v letu 2022 pa ima le dva poraza.

Simon Valant, foto: Športna zveza Rogaška Slatina/Facebook