Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku bo nacionalna judo baza


Podčetrtek bo prihodnji dve leti gostil najpomembnejša judo tekmovanja, kar so potrdili s petkovim podpisom dogovora med Judo zvezo Slovenije in Termami Olimia.

Ob podpisu dogovora, na levi Vasja Čretnik iz Term Olimia, na desni Lovrencij Galuf iz Judo zveze Slovenije; vir: TO

Od jeseni 2021 je na čelu Judo zveze Slovenije Lovrencij Galuf, ki je prvi del svojega življenje preživel v Šmarju pri Jelšah. Za naš spletni časopis je o pomenu dogovora dejal:

“V Podčetrtku bo poslej baza za priprave reprezentanc, to je edino logično, saj izhajamo iz 16-letnega sodelovanja, ki ga je utemeljil Marjan Fabjan iz celjskega kluba Sankaku in tam organiziral številna tekmovanja, tudi za evropski pokal. V Podčetrtku so tudi primerne kapacitete za standard, ki ga potrebujemo.

Letos bomo organizirali evropsko veteransko prvenstvo, evropsko prvenstvo v katah, prvič pa bomo gostili predstavnike Kodokana, ki je dejanski izvor in sedež svetovne judo skupnosti. Ob tej priložnosti bodo izvedli tudi evropski seminar in to je res velika čast za vse nas. Vsemu skupaj bo sledil še festival inkluzivnega juda, namenjen judoistom s posebnimi potrebam.”

Judo zveza Slovenije je krovna organizacija, ki združuje prek 70 klubov ter skupaj več kot 5.000 judoistk in judoistovJudo zveza Slovenije je krovna organizacija, ki združuje prek 70 klubov ter skupaj več kot 5.000 judoistk in judoistov.

B.R., naslovna slika: utrinek z evropskega pokala