Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Umrla priljubljena Rogatčanka


Ni ga starejšega Rogatčana, ki ne bi poznal Tončke Kučiš, nekdanje bančnice in aktivne ženske na mnogih področjih. Ko so bili v obmejnem trgu v pričakovanju odprave mejnega prehoda, je tiho vzela slovo.

Njej v spomin je tamkajšnja krajanka Majda Kramberger napisala nekaj lepih besed.

Draga naša Tonči!

Vsi, ki smo te poznali vemo, da si bila izjemna oseba, prava, pristna Rogatčanka, ki si za vsakega imela lepo besedo. Dokler si lahko, si obiskovala vse prireditve v kraju. Planine in Donačka gora so ti bile neizmerno ljube. Po tebi je poimenovan tudi del pešpoti na Donačko, ki smo jo pred leti skupaj uredili. Bila si ena tistih redkih žensk v današnjem času, ki je v krilu osvajala najvišje vrhove naših gora. Oboževala si tudi morje.

V Društvu prijateljev Rogatca puščaš veliko praznino, saj si bila njihova ustanovna članica. Tvoje kofetarice ob torkih in upokojene bančnice ob četrtkih te bodo zelo pogrešale. Skoraj do zadnjega te je tvoj Hajnči vozil na ta srečanja, saj je vedel, koliko ti pomenijo. Pa tudi tvojim prijateljicam. Ampak kljub tvoji veliki volji je bolezen zmagala in nisi več vzdržala. Neizmerno te bomo pogrešali, draga Tonči. Tolaži nas le to, da se je končalo trpljenje brez izhoda. Naj ti bo lahka naša rogaška zemlja in pazi na nas tam od zgoraj!

P.S. Tale fotografija je bila posneta na enem zadnjih tvojih torkovih kofetkanj, ko sem ti obljubila, da dobiš razvite slike za spomin. Žal mi ni več uspelo! Bo pa tvoja slika v vseh nas, ki smo te imeli radi in te spoštovali še dolgo, dolgo.

B.R.