Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani so se morali posloviti od pokalnega tekmovanja


Na povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja sta se udarila Šenčur in Šentjur. Tudi tokrat so morali šentjurski košarkarji priznati premoč tekmecu. S tem so zapravili priložnost igranja v polfinalu pokala.

GDD Šenčur : Šentjur 92:64 (33:18) (21:15) (20:14) (18:17)

Strelci Šentjurja: Tomažič 15, Craig in Dunn-Martin 12, Zupan 11, Livadić in Rikalo 6, Nemanič 2

Košarkarji Šentjurja so v Šenčurju lovili zaostanek 7 točk, ki so si ga priigrali na prvi tekmi v domači dvorani. Toda že po prvi četrtini so se znašli v precej nezaželenem položaju, saj so jo izgubili za kar 15 točk (33:18).

Šentjurčani so do konca tekme izgubili tudi preostale tri četrtine in tako ostali povsem brez možnosti, da preobrnejo rezultat v svojo korist. Najvišja prednost domačih je znašala visokih 30 točk.

Tekma se je končala z zanesljivo zmago Šenčurja (92:64), vnovič pa se je pokazala kratka klop Šentjurja. Igralci s klopi so za Šentjur dosegli le 12 točk, medtem, ko so pri Šenčurju rezervisti vpisali kar 47 točk. Jabari Craig je v svojo statistiko vpisal dvojni dvojček, 12 točkam je dodal še 10 skokov. Najbolj učinkovit v vrstah Šentjurja je bil Tim Tomažič s 15 točkami.

Šentjurčani so zaradi dveh tehničnih napak, ki so bile plod nespoštljive komunikacije s sodnikom, prejeli denarno kazen v višini 120 evrov. S tem se košarkarji Šentjurja poslavljajo iz pokalnega tekmovanja, osredotočili pa se bodo na državno prvenstvo, kjer bodo v soboto gostovali v Domžalah pri Heliosu.

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Šentjur/Facebook