Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani bodo na povratni tekmi lovili zaostanek


Košarkarji Šentjurja so se v četrtfinalu pokalnega tekmovanja v domači dvorani pomerili s Šenčurjem. Šentjurčani so zabeležili poraz, ki ga bodo skušali nadoknaditi na povratni tekmi.

Šentjur : GDD Šenčur 76:83 (17:25) (24:12) (21:29) (14:17)

Strelci Šentjurja: Craig 24, Dunn-Martin 21, Nemanič 11, Tomažič 7, Kellner 6, Zupan 4, Držić 3

Po začetnem vodstvu Šentjurčanov so gostje hitro prevzeli vajeti igre in prvo četrtino zaključili s prednostjo 8 točk. Druga četrtina je nato popolnoma pripadla košarkarjem Šentjurja, razigral se je Jabari Craig.

Domačini so tako na odmor odšli z vodstvom in izidom 41:37. V tretji fazi srečanja so znova nekoliko dvignili nivo igre košarkarji Šenčurja. Šentjurčani so jim dopustili preveč prostora, kar so gostje izkoristili in dosegli 29 točk (62:66).

V zadnji četrtini so se šentjurski košarkarji uspeli približati na 2 točki (68:70), toda Šenčurčani so se nato znova rahlo odlepili in tekmo zaključili s pomembno zmago. Odločilen je bil zadet met za tri točke, ki ga je dosegel Nejc Martinčič.

V oči bode predvsem podatek doseženih točk igralcev, ki so vstopili iz klopi. Pri domačih so ti dosegli zgolj 9 točk, medtem ko so pri gosteh rezervisti zbrali kar 50 točk.

Šentjurčani bodo zaostanek 7 točk skušali izničiti na povratni tekmi, ki bo 10. januarja v Šenčurju in si tako priigrati pot do polfinala. Še pred tem pa jih v soboto čaka ponovno srečanje s košarkarji Šenčurja, tokrat v okviru ligaškega tekmovanja. Šentjur se bo tako v razmaku 7 dni kar 3-krat pomeril s Šenčurjem.

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Šentjur